Aviacijos ekspertas Vidas Kaupelis, analizuodamas Jurbarko r. sudužusio motosklandytuvo avarijos aplinkybes, teigia, kad labiausiai tikėtinos atrodo dvi priežastys: valdymo sistemos gedimas arba vadinamas suktukas.

Į suktuką orlaivis galėjo patekti dėl pilotavimo klaidos arba variklio gedimo. Sugedus varikliui, motosklandyduvas gali laisvai sklandyti toliau, todėl pastarąją aplinkybę greičiausiai galima atmesti.

Labiausiai tikėtina, kad kylant pilotas galėjo padaryti klaidą ir patekti į dvigubą suktuką.

Anot V. Kaupelio, esantiems ant žemės ir stebintiems skrydį iš šalies, dvigubas suktukas galėjo pasirodyti panašus į „kilpą“, bet tokio manevro avariją patyręs pilotas negalėjo daryti.

Apie tariamą lėktuvo kilpą iš karto po avarijos teigė Marijampolės apskrities policijos atstovė Ieva Rinkevičiūtė. Esą tokį manevrą matė liudytojas.

Sekmadienį paaiškėjo naujų orlaivio katastrofos aplinkybių. I. Rinkevičiūtės duomenimis, prieš atsitrenkiant į žemę, vienas sklandytuvo sparnas buvo pakilęs aukščiau nei kitas.

„Pirminiais duomenimis, motosklandytuvas, pakilęs iš aerodromo, galėjo pasiekti apie 50 m aukštį. Tada vienas orlaivio sparnas galimai pakilo į viršų ir motosklandytuvas pradėjo leistis žemyn“, – Delfi informavo Marijampolės AVPK atstovė.

Iki šiol nėra aišku, ar pilotas turėjo galiojančią licenciją? Tai turėtų žinoti Transporto kompetencijų agentūra. Deja, Delfi žiniomis, prieš keletą dienų įsilaužę programišiai sugadino agentūros registrą, todėl kol kas atsakyti į šį klausimą – neįmanoma.

Policijos departamentas praneša, kad gegužės 13 d. apie 13 val. 30 min. skrydžio metu nukrito ir sudužo vyro (gim. 1965 m.) pilotuojamas lėktuvas registracijos numeriu „LY-BCD“.

Nelaimė įvyko Jurbarko r., Naukaimio II k., šalia aerodromo.

Į įvykio vietą nuvykus ugniagesiams, pilotas jau buvo ištrauktas. Pranešama, kad žmogus buvo be gyvybės ženklų. Greitosios pagalbos medikai konstatavo piloto mirtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją