Važiavo į pratybas

Nelaimė įvyko ankstų rytą, 4 val. 22 min. kelyje Šiauliai-Radviliškis 16-ajame kilometre. Pirminiais duomenimis, į karinio sunkvežimio „Mercedes Benz Unimog“ galą trenkėsi lengvasis automobilis „Opel Vectra“, kurį vairavo neblaivus (1,64 prom. alkoholio) 23-ejų šiaulietis.

Kariniu sunkvežimiu į pratybas Nemenčinėje vyko KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės savanoriai, tačiau kelionės tikslo jiems pasiekti nepavyko. Nuo smūgio sunkvežimis vertėsi keletą kartų, abu automobiliai nulėkė nuo kelio.

Avarijoje nukentėjo aštuoni žmonės. Nors jų būklė nėra kritiška, ne vienam nukentėjusiajam nustatyti kaulų lūžiai. Kitiems pavyko atsipirkti sumušimais. Atvykę greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo kariškius, vienus išvežė į Radviliškio ligoninę, kitus, po apžiūros, išleido gydytis ambulatoriškai, vienas kariškis ir lengvosios vairuotojas išvežti į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Lengvojo automobilio vairuotojui sumuštas kaklo slankstelis. Jo trauma nestipri, tad uždėjus kaklo įtvarą, jis paleistas namo.

Į įvykio vietą atvažiavo policijos ir karo policijos pareigūnai, abi transporto priemonės išvežtos techninės pagalbos automobiliais.

Vertėsi keletą kartų

Vienas iš nukentėjusių karių pasakojo, kad į avariją pateko, važiuojant į pratybas Nemenčinėje, generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre, rengtis po savaitės vyksiantiems mokymams Klaipėdoje.

Iš Šiaulių sunkvežimis pajudėjo 3 val. 30 min. ir prieš 8 val. turėjo būti Nemenčinėje.

Nukentėjusysis pasakojo, kad važiuojant pajuto stiprų smūgį, nuo kurio sunkvežimis keletą kartų vertėsi, kol atsidūrė griovyje. Jo teigimu, lengvojo automobilio vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus – nuo jo sklido alkoholio kvapas.

Sunkvežimiu važiavo šeši vyrai ir dvi merginos iš skirtingų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės kuopų. Trys – Šiaulių, 2 – Mažeikių, po vieną – Telšių, Klemės ir Pakruojo.

Pirminiais duomenimis, keturi nukentėję kariai – du vyrai ir dvi merginos – paguldyti į Radviliškio ligoninę stebėti. Jiems nustatyti sumušimai, lūžiai, nukentėjusieji skundžiasi nugaros skausmais. Vienas karys gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Namuose ambulatoriškai gydosi trys kariai.

Sukrėtė vairuotojo elgesys

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje čiurnos operaciją po avarijos atlaikęs vaikinas pasakojo, kad nelaimės išvakarėse kaip tik kalbėjo su draugais apie gyvybės, sveikatos draudimus. Iš merginos jis buvo gavęs meilės simbolį – širdelės formos pakabutį, kurį turėjo pasikabinęs ir nelaimės rytą. Vaikinas sutinka, kad ši diena – jam tarsi antroji gimimo diena. Jo nuomone, nelaimės galėjo ir nebūti. Lengvasis automobilis skriejo didžiuliu greičiu, manevravo kelyje. Skaudžiausia, kad po avarijos, jos kaltininkas vaikščiojo netoliese ir keikėsi, visai nesirūpindamas, kaip laikosi karinio sunkvežimio keleiviai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, sukėlus eismo įvykį neblaiviam ir sutrikdžius žmonių sveikatą. Nuo to, kokia bus nukentėjusiųjų būklė, priklausys bausmė avariją sukėlusiam vairuotojui. Didžiausia, kuri gali grėsti avarijos kaltininkui – laisvės atėmimas iki šešerių metų.