Tačiau tai – negalutinė bausmė A. Ragauskui, nes kovą Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas vyriškiui skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę už analogišką nusikaltimą, todėl įkalinimo įstaiga turės kreiptis į teismą dėl bausmių subendrinimo.

Policijai gerai žinomas A. Ragauskas apkaltinamuoju nuosprendžiu įpareigotas sumokėti 800 litų nukentėjusiajai – būtent tokią sumą viena ukmergiškė vyrui sumokėjo patikėdama jo istorija apie tariamą sužalojimą.

Bylos duomenimis nustatyta, kad praėjusių metų spalio 19-ąją apie 13 val. A. Ragauskas paskambino vienai ukmergiškei ir pareiškė, kad ši neva rugsėjo 29-ąją padarė eismo įvykį. Vyras moteriai aiškino, kad ji esą jį kliudė savo automobiliu Kauno-Klaipėdos gatvių sankryžoje esančioje pėsčiųjų perėjoje, dėl to jis ne tik susiplėšė kelnes, bet ir susižalojo kojas.

A. Ragauskas avarijos „kaltininkei“ pareiškė: jeigu sumokėsi tūkstantį litų, nesikreipsiu į teismą dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Moteris apie šį įvykį jau žinojo, nes dar rugsėjo 29-osios vakare savo namuose sulaukė policijos pareigūnų vizito – esą ji per pėsčiųjų perėją nepraleido vyriškio. Po kelių dienų jai policijos komisariate už padarytą pažeidimą buvo skirta 100 litų bauda, nors ji ir tvirtino, kad važiavo per perėją degant žaliam šviesoforo signalui.

Po skambučio su „nukentėjusiuoju“ vyru susitikusi moteris bandė derėtis dėl žalos, A. Ragauskas sutiko sumą sumažinti iki 800 Lt. Automobilio vairuotoja nenorėjo nemalonumų, todėl pinigus sumokėjo.

Po kelių dienų moteris internete pamatė Vilniaus policijos pranešimą, kuriame buvo kviečiama atsiliepti žmones nukentėjusius nuo A. Ragausko, kuris imituodamas eismo įvykius iš avarijos kaltininkų reikalaudavo pinigų.

„Nuotraukoje buvo asmuo, kuriam ir aš už eismo įvykį sumokėjau 800 litų“, - supratusi, kad buvo apgauta, moteris kreipėsi į policiją.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad A. Ragauskas iš tikrųjų buvo pargriuvęs ant gatvės, tai matė vienas ukmergiškis, kuris teisme paliudijo, jog matė ant asfalto nukritusį vyrą. Beje, netrukus į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams sukčius prisistatė ne savo, o brolio pavarde – esą bijojo, kad niekas nepatikės jo pasakojimu, nes anksčiau yra ne kartą baustas už panašius nusikaltimus.

Imituodavo avarijas, nes reikėjo pinigų

A. Ragauskas buvo nuteistas ir kovą, nes sostinėje, kai pamatęs, kad pradėjo važiuoti automobiliai, išbėgo į gatvę ir atsitrenkė į automobilį „Renault 19“. Iš vairuotojo sukčius pareikalavo 400 litų, kad nepraneštų apie eismo įvykį policijai, tačiau vairuotojas sutiko sumokėti tik 250 litų.

O rugsėjį tas pats vairuotojas su žmona važiavo į Trakus. Bet dar Vilniuje, Lazdynuose pajuto smūgį į automobilį ir pamatė gulintį tą patį vyriškį. Išlipęs iš automobilio vairuotojas iš karto pažino kaltinamąjį, kuris pradėjo reikalauti 200 litų. Vairuotojas „sužalotojam“ pagrasino iškviesti policiją, tada „nukentėjusysis“ akimirksniu pasveiko, pašoko ir pabėgo.

A. Ragauskas taip pat nuteistas už du sukeltus analogiškus eismo įvykius praėjusių metų spalio 10 ir spalio 21 dienomis, kurių metu iš vairuotojų reikalavo pinigų, kad apie avariją nepraneštų policijai. Vienam vairuotojui atsisakius sumokėti 300 litų, A.Ragauskas pagrobė iš jo 1300 litų bei pabėgo.

Vienas nukentėjusiųjų paaiškino, kad praėjusių metų spalio 10 dieną vairuodamas automobilį pajuto smūgį į galines mašinos duris ir išlipęs pamatė kaltinamąjį A. Ragauską. Šis dejavo, kad jam esą skauda koją ir ranką, prašė nuvežti į ligoninę Lazdynuose ir už vaistus sumokėti 300 litų. Tuomet nukentėjusiajam kilo įtariamas, kad ši avarija gali būti imituota, jis nuvežė A. Ragauską į ligoninę, tačiau pinigų nedavė.

Vairuotojas matė, kaip ligoninės priimamajame šis vyras pateikė „Sodros“ pažymėjimą ir įsidėmėjo jo pavardę. Palikęs automobilį atokiau, vairuotojas pamatė, kad po kelių minučių tariamas sužeistasis išėjo iš ligoninės, paaiškino, kad ten didelė eilė ir kad jis ateis vėliau. Bet vairuotojas jį įsisodino į mašiną ir pasakė, kad nuveš į policiją.

Tuomet A. Ragauskas pačiupo 300 litų, gulėjusius automobilio salone, ištraukė iš vairuotojo kišenės 1 tūkst. litų ir iššoko iš mašinos. Apie šį įvykį vairuotojas pranešė policijai, kartu su pareigūnais ieškojo sukčiaus, tačiau jo nesurado. Grįžęs namo, vairuotojas internete perskaitė kelis straipsnius apie šio sukčiaus imituojamas avarijas.

Praėjusių metų pavasarį Tauragės rajono apylinkės teismas už avarijų imitavimą A.Ragauską nuteisė 90 parų arešto bausme. 2008 metais už analogišką nusikalstamą veiką Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas jam buvo skyręs piniginę baudą.

A. Ragauskas teismuose savo kaltę pripažindavo ir aiškindavo, kad jam buvo reikalingi pinigai, todėl specialiai „lįsdavo po mašina“ ir reikalaudavo iš vairuotojų pinigų, kad nepraneštų į policiją.

Draudikų žiniomis, seniau A. Ragauskas tyčia sukeldavo avarijas, kad gautų draudimo išmokas. Bet vėliau, netekęs vairuotojo pažymėjimo, pradėjo sukčiauti pėsčias.