Kaltinimas 23 metų M. J. Baudžiamoji byla perduota teisminiam nagrinėjimui, praneša Kauno apskrities policija.

Policijos pareigūnų operatyvių veiksmų dėka greitai buvo  nustatytas įtariamasis ir išaiškinti birželio 7 ir 10 d. plėšimai Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, panaudojant ginklą.

M. J. internete skelbdavo, jog parduoda automobilį. Su pirkėjais, besidominčiais automobilio pirkimu, M. J. susitardavo susitikti nuošaliose vietose. Pirkėjams laukiant susitikimo su „pardavėju“, prie jų pribėgdavo kaukėtas asmuo, kuris, grasindamas ginklu (tyrimo metu nustatyta, kad tai buvo žaislinis pistoletas, šaudantis plastikiniais šratais), atimdavo turimus vertingus daiktus ir pinigus.

Tokiu būdu birželio 7 d. Latvijos pilietis prarado 6,5 tūkst. eurų, o birželio 10 d. iš Lietuvos gyventojo pinigų pagrobti nepavyko, nes pastarasis aktyviai pasipriešino užpuolikui, neišsigando į jį nukreiptos pistoleto imitacijos, kurią vizualiai sunku atskirti nuo tikro pistoleto. Tačiau nukentėjusiajam nuo rankos buvo nutraukta 9,4 tūkst. Lt vertės auksinė grandinėlė.

M. J. prisipažino padaręs nusikalstamas veikas bei atlygino didžiąją dalį turtinės žalos.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena gyventojams, kad perkant daiktus, automobilius pagal skelbimus interneto svetainėse ir susitinkant su galimais pardavėjais, reikia pagalvoti apie saugumą, t. y. nesusitikinėti su nepažįstamais žmonėmis nežinomose, nuošaliose teritorijose, kuriose yra tikimybė tapti nusikaltimo auka (miškuose, parkuose, statybvietėse, šalia kapinių ir pan.).

Jeigu planuojate įsigyti brangų pirkinį, susitikimui su galimais pardavėjais pasirinkite saugią, atvirą vietovę, kurioje lankosi žmonės, o nešdamiesi didelę pinigų sumą, į susitikimą geriau atvykite kartu su draugais, giminaičiais – taip sumažės rizika tapti nusikaltimo auka.