Savo „Facebook“ paskyroje M. Kairys stebisi, kad prieš eismą važiuojantį automobilį pastebėję vairuotojai nepranešė policijai.

„Esą kažkas matė automobilį, važiuojantį prieš eismą prieš savaitę, kažkas jį matė likus dešimčiai minučių iki tragedijos. Dar kažkuris prisiminė „Audi RS“ gaudynes, pagalvojo, kad tai – tarnybų automobilis. Matė, bet galvojo, kad sugedo, o jei sugedo, tai apsisuks. Dar vienas komentatorius prisipažįsta signalizavęs garso signalu ir panašiai. Bet niekam nepranešė. Kodėl? Sutriko, nevertino rimtai? Tikrai? Skamba keistai“, – svarsto M. Kairys.

Mindaugas Kairys

„Esame išsilavinę žmonės, gebame kritiškai mąstyti ir turime gana gerą nuovoką. Bet reikia dar vienos tragedijos, kad susimąstytumėme, ar padarėme viską, jog tokie tragiški eismo įvykiai nepasikartotų?“ – retoriškai klausia pareigūnas.


Pareigūnas dalijasi abejonėmis ir dėl feisbuko grupių, kuriose pranešama apie policijos reidus.

„Visi veiksmai, tokie kaip pranešinėjimas apie policiją, reidus, trikojus, tikrinimus ar tiesiog abejingumas yra bendrininkavimas, veikimas tyčia, kuris leidžia kartotis tokioms ir panašioms nelaimėms bei tragedijoms. Dar blogiau. Kai nepranešame apie apsvaigusį žmogų, kai matome jį sėdant į automobilį vairuoti ar važiuojame su juo, mes palydime arba vykstame kartu į nelaimę“, – įsitikinęs M. Kairys.

Kaip jau skelbė Delfi, kraupi avarija įvyko šeštadienio vakarą. Islandijos pl. automobilis „Mercedes-Benz GL550“, vairuojamas vyro (gim. 1980 m.), važiuodamas prieš eismą, atsitrenkė į pirma eismo juosta važiavusį automobilį „BMW 540“, vairuojamą 1961 m. gimusio vyro.

„BMW 540“ nuo smūgio atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Škoda Octavia“, vairuojamą 1992 m. gimusio vyro.

Po susidūrimo automobilis „Mercedes-Benz GL550“ trenkėsi į kelio atitvarus ir užsidegė. „Mercedes-Benz“ ir BMW vairuotojai žuvo iš karto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)