Vasario 17 d. 19.49 val. Kauno r., kelio Kaunas–Vandžiogala 30-ame km, vyriškis sustabdė Latvijos piliečio vairuojamą automobilį „Mercedes Benz Sprinter“. Automobiliui sustojus, prie vairuotojo pribėgo keli asmenys, kurie jį ištraukė iš automobilio kabinos ir sumušę bei lipnia juosta surišę jam rankas iš automobilio pagrobė dalį vežamo krovinio (vežė mobilaus ryšio telefonus) bei vairuotojo asmeninį mobilaus ryšio telefoną. Nukentėjusysis dėl veido sumušimo buvo gydomas ambulatoriškai. Tokia žinutė buvo policijos suvestinėje vasario viduryje.

Tačiau paaiškėjo, kad apiplėšimas buvo insenizacija.

„Norime pasidžiaugti gerais Kauno, tiksliau Lietuvos ir Latvijos pareigūnų pasiekimais“, - sakė Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokuroras Marius Kazlauskas.

Iš viso buvo pagrobta 1009 “Iphone 5S” telefonai, kurių vertė beveik pusė milijono eurų. Šiuo metu rasti 942 dingę telefonai. Beje, nusikaltėliai manė, kad mikroautobuse vežami naujesni, „Iphone 6” telefonai. Kurjeris važiavo maršrutu Varšuva–Ryga. Į areštinę pateko du 27 metų vyrai, bei po vieną 26 ir 29 metų nusikaltėlį.

„Šį nusikaltimą padarė gana jauni 3 Latvijos piliečiai ir vienas žmogus be pilietybės. Jie susibūrė būtent šiam nusikaltimui, Jie anksčiau nebuvo žinomi policijai. Tiesa, vienas buvo teistas, tačiau teistumas išnykęs. Vienas iš vyrų dirbo kurjerių tarnyboje ir sužinojo, kokį brangų krovinį veš. Jiems kilo pagunda atlikti nusikaltimą. Tačiau jie padarė tam tikrų klaidų. Kaip juokaujame, didžiausia klaida, kad nusikaltimo vietai pasirinko Kauno rajoną“, - teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos II-ojo skyriaus viršininkas Mindaugas Mažeika.

Tiesa, pareigūnai pripažįsta, kad nusikaltimui buvo gana gerai pasiruošta. Kad įtikintų pareigūnus, kurjeris buvo stipriai sumuštas – jam net lūžo akiduobės kaulai. Jis buvo valkiojamas po žemę, pradurtos automobilio padangos. Tačiau nusikaltėliai padarė vieną esminę klaidą, kurios pareigūnai kol kas neatskleidžia.

Atskleistas gudrus nusikaltimas: dėl 1000 „Iphone“ latvis nepagailėjo savo sveikatos