LNK žiniomis, ankstų rytą jungtinės teisėsaugos pajėgos išvertė iš lovų apie aštuoniasdešimt Alytaus pataisos namų gyventojų.

Bendroje operacijoje dalyvavo devyni sostinės trečiojo policijos komisariato nusikaltimų tyrimo skyriaus kriminalistai, dvidešimt keturi Vilniaus policijos mobiliosios kuopos pareigūnai, penkiolika pataisos namų darbuotojų, trys kalėjimų departamento pareigūnai, kinologas su šunimi.

Operacijai vadovavo Vilniaus apylinkės prokurorė. Teismo sankcionuotos kratos truko septynias valandas. Pareigūnai naudojo specialų mobiliųjų telefonų ieškiklį ir zondą, plyšiams bei ertmėms apžiūrėti. Rasta mobiliųjų telefonų, sim kortelių, mobiliojo interneto modemų.

Vieną nuteistąjį pareigūnai išsivežė į Vilnių. Manoma, kad jis, apsimetęs pareigūnu, o paskui ir banko darbuotoju, galėjo skambinti Seimo narei Aušrinei Marijai Pavilionienei.

Savo kalbos tekstą dvidešimt septynerių vyras slėpė tarp erotinio žurnalo puslapių. Prisistatęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnu Raimondu Kajėnu, pranešė, esą sukčiai iš seimo narės sąskaitos plauna pinigus.

Bijodama prasti lėšas, Seimo narė apsimetėliui padiktavo elektroninės bankininkystė kodus ir slaptažodžius. Sukčius liepė kurį laiką nesinaudoti elektronine bankininkyste.

Kitą dieną moteris kreipėsi į pareigūnus ir sužinojo, kad buvo apgauta. Iš sąskaitos dingo dvidešimt vienas tūkstantis litų. Kelis tūkstančius pavyko rasti svetimoje sąskaitoje.

Kitų pinigų ieškoma. Bylą tiriantys pareigūnai nustatė žmogų, kuris galėjo internetu pervesti A. M. Pavilionienės pinigus į kitas sąskaitas.

Artimiausiomis dienomis jam turėtų būti pateikti įtarimai.