Apvogė pirmą vestuvių naktį

36 metų N. Liaskauskas nemažą dalį laiko praleidžia užsienyje, o vestuves suplanavo rugsėjo 7-ąją.

Kaip DELFI pasakojo Nerijus, vestuvės buvo didelės, o apie tai žinojo kone visa Ariogala. Žinojo ir tie žmonės, kurie pasinaudojo proga ir apšvarino vyro namą.

Vagys į namą pateko išlaužę terasos langą. Kaip DELFI informavo Raseinių rajono policijos komisariatas, iš seifo buvo pavogti medžiokliniai ginklai „Sako 75” su optiniu taikikliu, “TOZ 63” su optiniu taikikliu, “Zastava M85” ir apie 50 vienetų įvairių šovinių. Taip pat fotoaparatas „Nikon“, planšetinis kompiuteris „Apple“ bei vienas auksinis žiedas.

Vienas iš ginklų - “TOZ 63” - N. Liaskauskui buvo ypač brangus, nes tai – jo senelio palikimas.

N. Liaskauskas neslepia, kad pakankamai nepasirūpino savo namo apsauga – namas buvo įrenginėjamas, o signalizacija buvo atjungta. Be to, vagys bandė seifą išnešti. Iš vietos pajudinę seifą vagys rado po juo paslėptą raktą.

Vagys padarė klaidą

Ne tik N. Liaskauskas, bet ir vagys padarė vieną, bet labai svarbią klaidą - iš namų dingo stambi ir reta užsienio valiutos kupiūra. Vestuvių proga šią kupiūrą N. Liaskauskui padovanojo užsienio šalies, kur dirba vyriškis, darbdavys.

„Tai tikrai reta kupiūra ir tokių net toje valstybėje nelabai daug kas yra matęs“, - DELFI pasakojo Nerijus.

Vyriškis nepatingėjo ir nuvažiavęs į Raseinius perėjo bankus klausdamas, ar niekas pastarosiomis dienomis po įvykio nekeitė minėto banknoto į litus. Netrukus N. Liaskauskas sužinojo, kad tokia kupiūra viename iš bankų buvo iškeista.

Gali būti, kad tai sutapimas ir valiutą keitęs vaikinas, kurį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros, turėjo lygiai tokią pačią kupiūrą.

Vis dėlto Raseinių rajono policijos pareigūnai mano, kad įraše matomas vaikinas gali būti susijęs su nusikaltimu.

Raseinių rajono policija prašo pagalbos nustatant įraše matomą asmenį ir kreiptis į tyrėją Tomą Kuodį (tel. 8 428 41 108).