Į įvykio vietą atskubėjusi moteris baiminosi, kad sprogo brolio žmonos automobilis, o jame galėjo žūti ir jos giminaitė. Į įvykio vietą susirinkę žmonės spėliojo, kad žūti galėjo artimus ryšius palaikiusi pora.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai taip pat buvo iškviesti apžiūrėti automobilio. Daugiausia klausimų iš karto kilo būtent dėl to, kodėl galėjo sprogti mašina ir dėl kokių priežasčių žuvo du jame buvę žmonės.

Policijos pareigūnai informuoja, kad pradėtas tyrimas dėl nužudymo.

„Atliekami visi neatidėliotini veiksmai, tikrinamos visos įmanomos versijos“, – informavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojas Mindaugas Ambraziūnas.

Jis patikino, kad vis dar negali tvirtai pasakyti, kas žuvo, jų asmenybės dar tikslinamos.

Ne visas versijas policijos pareigūnai įvardija garsiai. Anot M. Ambraziūno, vis dar vyksta automobilio tyrimas, apžiūra, tikrinama, ar nebuvo tyčia padėtų sprogmenų.

„Pagrindinė versija yra tokia, kad nužudymas nesusijęs su kažkokiais kriminaliniais procesais. Tai galėjo būti tarpusavio santykių aiškinimasis“, – sakė M. Ambraziūnas.

Į klausimą, ar tai galėjo būti pavydas, nelaiminga meilė, M. Ambraziūnas sakė, kad neatmetamos ir tokios versijos.

Po pirminės automobilio apžiūros policijos pareigūnai patvirtino versiją, kad automobilis priklauso moteriai. Būtent jos giminaitė, vyro sesuo, apie tai kalbėjo atskubėjusi į įvykio vietą. Visgi kol nėra galutinės išvados, policija tvirtai pasakyti negali, ar prieš tragišką žūtį pasigesta artimųjų 41 metų moteris vairavo savo automobilį.

Antras asmuo, anot pareigūnų, jiems žinomas, tačiau vėlgi, be ekspertų išvados įvardyti, kas žuvo, negalima.

Žuvusiosios artimieji: tragediją buvo galima nuspėti

LNK „Žinioms“ tragiško įvykio versijas pateikė žuvusiųjų artimieji. Esą po ilgalaikių santykių iširus draugystei su 10 metų jaunesne moterimi, verslininkas labai išgyveno, ėmėsi grasinti. Neoficialiomis žiniomis, išsigandusi dėl savo gyvybės žuvusioji prieš 3 dienas policijai buvo parašiusi pareiškimą, tačiau pareigūnai jos gyvybės neišsaugojo. 

„Nemokėjo normaliai išsiskirti, erzino ir t.t. Mes pamatėme, kad jis jau neadekvačiai elgiasi, kažkas su psichika žmogui blogai“, - LNK „Žinioms“ kalbėjo artima moteris. 

Šaltinių teigimu, verslininkas buvo „gyvenime nemažai pasiekęs“. Nutrūkus 40-metės ir 10 m. vyresnio verslininko draugystei, pastarasis labai išgyveno, jo elgesys labai pasikeitė. 

Policija: įtariamųjų dar nėra

Policija kol kas įvykio versijų nekomentuoja. Pareigūnai nepateikia informacijos ir apie paviešintą informaciją, kad žuvusi moteris policijai parašė pareiškimą dėl vyro grasinimų. Teigiama, kad policija dar turi „išsiaiškinti aplinkybes“. Anot pareigūnų, įtariamųjų dar nėra.

Tyrimą atliekantys pareigūnai taip pat aiškinasi, vienas ar abu žuvusieji galėjo būti taikiniu.

Portalas sekunde.lt informuoja, kad visai šalia aikštelės gyvenantys žmonės pasakojo po 9 val. išgirdę tokį galingą sprogimą, jog pamanė, kad sprogo maždaug už kilometro esanti degalinė. Tuoj pat pasigirdo ir dar trys silpnesni sprogimai.

Pasak vietos gyventojų, tarp krūmų pasislėpusi aikštelė dažniau lankoma vasarą. Atokią vietą pamėgusios jaunimo kompanijos, atvažiuodavo žmonės pavedžioti šunų.

Tačiau šaltuoju sezonu joje nuolatos būdavo tuščia.

Keisčiausia, kad patys artimiausi jos kaimynai tikina negirdėję atvažiuojančio automobilio. Neloję netgi jų šunys.

DELFI primena, kad apie nelaimę bendruoju pagalbos telefonu pranešta 9.11 val.

Pagalbos skambinę žmonės nurodė, kad sprogimas nugriaudėjo Rėklių gatvėje. Atskubėjus policijai, ugniagesiams ir medikams paaiškėjo, kad sprogo „Fiat“ automobilis, o jame žuvo du žmonės.

Ugnis automobilyje įsiplieskė akimirksniu. Atvykus pagalbai, jis jau skendėjo liepsnose.

Žmonės sudegė neatpažįstamai. Pirminiais duomenimis, sprogimas įvyko automobilio salone. Vienas kūnas rastas priekinėje keleivio vietoje, kitas buvo automobilio gale.