Kaip pareigūnams pasakojo nukentėjusioji ir dvejais metais vyresnė jos draugė, tądien jos nusipirkusios 0,7 l talpos degtinės butelį. Nupirkę kažkas iš suaugusiųjų. Kas, draugės neišduoda.

Jos dviese išgėrė pusę butelio, vėliau prisidėjo du vyresni vaikinai iš tos pačios gyvenvietės - 17-metis ir 18-metis. Jaunesnysis - ne per seniausiai grįžęs iš Kauno nepilnamečių pataisos namų. Raseinių seniūno Antano Česlovo Rekščio duomenimis, jis jau 5 kartus teistas - už vagystes bei muštynes.

Išgertuvės tą vakarą pratęstos 13-metės senelių namuose. Namo šeimininkas miegojo kitame trobos gale, močiutė buvo išvykusi, o jų duktė - 13-metės motina - dirbo naktinėje pamainoje.

Kuo viskas baigėsi, 13-metei papasakojo medikai, pas kuriuos ją nutempė motina. Šie konstatavo, kad 13-metė tąnakt prarado nekaltybę. Teigiama, kad ryte iš darbo grįžusi motina tai suprato ir pati - iš kai kurių požymių.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažametės (iki 14 metų) išžaginimo. Už šį labai sunkų nusikaltimą numatytas laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų.

Tačiau įtariamasis pilnamečiu taps tik po poros mėnesių. Maksimali bausmė, kurią galima skirti nepilnamečiui, 10 metų nelaisvės. Kol kas 17-metis sulaikytas dviem paroms.

Pasak seniūno, vaikinas turi abu tėvus. Jie - bedarbiai, gyvena iš pašalpų. Šeima daugiavaikė. Tėvas gydytas psichiatrijos ligoninėje. Įtariama, kad panašių sveikatos problemų gali turėti ir nuolat nusikaltimus darantis 17-metis.

13-metė taip pat apibūdinama ne iš geriausios pusės. Dažnai bėga iš pamokų. Jos tėvai išsiskyrė, kai dukrai buvo vos treji. Paauglė - vienturtė.

Pasak Raseinių rajono prokurorų, 13-metės išžaginimo byla - šiemet jau ketvirta, iškelta dėl seksualinių nusikaltimų, susijusių su nepilnamečiais. Vienu atveju ir įtariamasis, ir auka buvo berniukai.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją