Nusikaltimo organizavimu bei padėjimu kaltinti R. Simaškos bendrai sulaukė dar griežtesnių bausmių. Teismas nusprendė, kad nusikaltimą organizavęs anksčiau net keturis kartus teistas 43 metų Algimantas Vilkas kalės 17 metų (už nužudymą skirta 14 metų, tačiau prie bausmės pridėta anksčiau neatlikta 3 metų bausmė). Jį teismas taip pat pripažino pavojingu recidyvistu.

A. Vilko padėjėjas, vienos draudimo kompanijos 35 metų draudikas Andrius Drungilas kalės 11 metų.

Teismas pabrėžė, kad nusikaltimą suorganizavo A. Vilkas ir A. Drungilas, kurie į nusikaltimą įtraukė R. Simašką.

Nuteistieji nužudytosios motinai privalės sumokėti 150 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti, nors ji buvo pareiškusi 1,1 mln. Lt ieškinį - tiek, kiek buvo apdrausta Ingrida S.

Apie nusikaltimą esą žinojęs, bet policijai nepranešęs 29 metų Giedrius Kavaliauskas išteisintas, nes nusikalstamos veikos nepadarė. Teismas mano, kad nesurinkta įrodymų, jog G. Kavaliauskas iš tikrųjų būtų žinojęs apie Ingridos S. nužudymą.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendį nuteistieji per mėnesį dar galės apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Apvertė valtį, nes sutuoktinė nemokėjo plaukti

Ingrida S. iš Ukmergės rajono buvo paskandinta 2005-ųjų liepą, praėjus vos dviem mėnesiams po vedybų, Trakų rajone. R. Simaška žinojo, kad jo sutuoktinė nemoka plaukti, todėl per vieną iškylą jai pasiūlė paplaukioti. Ant pripučiamo čiužinio žmoną pasodinęs vyriškis plaukiodamas ežere jį apvertė.

Moteris dar bandė gelbėtis, tačiau sutuoktinis jos nepuolė gelbėti – palaukė, kol ši paniro į ežero gelmes. Tik tada jis išbėgo šauktis pagalbos.

Netrukus po nelaimės R. Simaška kreipėsi į draudimo kompaniją, kurioje buvo savo žmoną apdraudęs 1 mln. 100 tūkst. litų. Tačiau draudikai išmokos neišmokėjo – kilo įtarimas, kad moteris galėjo būti nužudyta dėl pinigų.

Pasiūlė užsidirbti „iš draudimo"

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad su R. Simaška pažįstamas ir neseniai iš pataisos namų išleistas A. Vilkas pasiūlė užsidirbti „iš draudimo". Esą Rusijoje ar Baltarusijoje reikėtų sukelti eismo įvykį, per kurį galėtų žūti naujoji R. Simaškos draugė.

Vėliau šios idėjos buvo atsisakyta, nes paaiškėjo, kad R. Simaškos sutuoktinė nemoka plaukti.

Moterį sutiko apdrausti vienoje draudimo kompanijoje dirbantis A. Drungilas. R. Simaška kelis mėnesius gyvybės draudimo bendrovei mokėjo draudimo įmokas - maždaug po 3 tūkstančius litų.

Kraupų nusikaltimą suplanavę vyriškiai pinigus ketino pasidalyti.

Nusikaltimą tyrę pareigūnai žurnalistams yra sakę, kad nusikalstamos veikos planas buvo kruopščiai parengtas, bendrininkai savo planą ketino įgyvendinti bet kokia kaina.

Už tyčinį nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 20 metų arba iki gyvos galvos.