Kolorado prokurorai nutraukė arešto orderio J.M.Karrui galiojimą netrukus prieš tai, kai jis turėjo pirmą kartą stoti prieš Kolorado teismą dėl šios jau dešimtmetį neišsprendžiamos bylos. Tai buvo padaryta DNR testams parodžius, kad jis nebuvo prisilietęs prie nužudytos mergaitės kūno.

Teismo posėdis Boldero mieste, kur gyveno JonBenet, buvo atšauktas, bet 41 metų J.M.Karras buvo nuvežtas atgal į kalėjimą, nes Kalifornijos teisėsaugos pareigūnai paprašė jį atvežti į šią valstiją, kur jam gresia kaltinimai dėl vaikų pornografijos.

J.M.Karro pareiškimai, kad jis buvo su JonBenet tuo metu, kai ji mirė, buvo vertinami skeptiškai, o kaltintojai teismo dokumentuose nurodo, jog be atitinkamų DNR testų rezultatų kitų įrodymų prieš jį neturi, tik jo "kartojamą tvirtinimą", kad jis įvykdė šį nusikaltimą.

Nailono virve pasmaugtos JonBenet kūnas buvo surastas jos namų Boldere rūsyje 1996 metų gruodžio 26 dieną. Be to, jos kaukolės kaulai buvo lūžę, o teismo medicinos ekspertizė parodė, kad ji tikriausiai buvo išžaginta.

Nuo mergaitės apatinių drabužių paimti DNR pavyzdžiai parodė, kad tai buvo baltaodžio vyro seilės ir pačios JonBenet kraujas, tačiau įtariamojo pagal DNR pavyzdžius nepavyko rasti.

Ši byla amerikiečių dėmesį kausto jau beveik 10 metų, o įtariamaisiais buvo laikomi net JonBenet tėvai.

Žlugus argumentams ir prieš J.M.Karrą, pareigūnai vėl neturi jokio įtariamojo. Apygardos prokurorė Mary Lacy, kuri vadovaudamasi įtartinais jo elektroniniais laiškais Kolorado universiteto profesoriui Michaelui Tracey pasiekė, kad J.M.Karras Tailande būtų areštuotas ir išduotas Kolorado valstijai, tuoj pat sulaukė griežtos kritikos.

"Atsižvelgus į tokį įrodymų trūkumą, man atrodo neįtikėtina, jog Boldero teisėsaugos pareigūnai iššvaistė tūkstančius mokesčių mokėtojų dolerių, kad Karras būtų pristatytas į Koloradą", - sakė Kolorado gubernatorius Bill Owensas.

"Mary Lacy turėtų būti laikoma atsakinga už ekstravagantiškiausią ir brangiausią DNR testą per visą Kolorado istoriją", - sakė jis.

Su M.Lacy susisiekti kol kas nepavyko, tačiau teismo dokumentuose ji aiškina, kad J.M.Karras, kuris naudojosi pseudonimu "Daxis", profesoriui M.Tracey teigė, kad "atsitiktinai" nužudė JonBenet, lytinio akto metu ją uždusindamas, o tada sudavė stiprų smūgį jai į galvą.

Prokurorė sakė, kad prokuratūra ėmėsi skubių veiksmų J.M.Karrui Bankoke areštuoti, nes jis pradėjo "reikšti seksualinį susidomėjimą tam tikromis mažomis mergaitėmis" vienoje Tailando mokykloje, kurioje neseniai įsidarbino mokytoju.

Areštuotas J.M.Karras viešai kartojo, kad mylėjo JonBenet, ir teiginius, kad ji mirė atsitiktinai, tačiau jo šeimos nariai tvirtino, kad žmogžudystės metu jo išvis nebuvo valstijoje, todėl jis negalėjo įvykdyti šio nusikaltimo.

JonBenet tėvas Johnas Ramsey nužudytą dukrą surado praėjus maždaug septynioms valandoms po to, kai motina surado keistą raštelį, kuriame buvo teigiama, kad mergaitė pagrobta, ir reikalaujama sumokėti 118 tūkst. JAV dolerių (318 tūkst. litų) išpirką.

Ramsey šeima vėliau išsikraustė iš Boldero, o mergaitės motina Patsy birželio mėnesį mirė nuo kiaušidžių vėžio. Namas Boldere, kuriame buvo nužudyta "Mažoji mis Koloradas", stovi tuščias.