Žuvusio jauno vyro draugai ir artimieji neslėpė pykčio, kai sužino, kad aktoriui po avarijos buvo nustatytas 1,67 prom. girtumas, o P. Dimša apklausų metu tikino, kad nė nesuprato iš kur atsirado dviratininkas ir teigė jo nekliudęs.

Sudėtingas tyrimas buvo pradėtas dar avarijos dieną - liepos 17. Ties posūkiu iš Oslo gatvės į Lazdynų gatvę pareigūnai rado P. Dimšos „VW Polo“, aplankstytą dviratį, pasvirusį apšvietimo stulpą ir nuo jo nukritusį žibintą. Dviratininką iš avarijos vietos į ligoninę skubiai išvežė pro šalį atsitiktinai važiavę greitosios pagalbos medikai.

Kalbėdamas su pareigūnais dar įvykio vietoje aktorius pasijuto blogai, įtarus širdies sutrikimą, jis išvežtas į ligoninę.

Praėjus dešimt dienų po avarijos, sunkiai sužaloto dviratininko šeima sulaikė žinios, kad Šarūnas S. neišgyveno. Vestuvių planus pakeitė gedulas. Jauno vyro mirtis dar apsunkino tyrimą. Tačiau prokurorai neskubėjo byloje P. Dimšos skelbti įtariamuoju ir toliau rinko įrodymus. Galiausiai, rugpjūčio 13 d., prokuratūra gavo oficialią medikų kraujo tyrimo išvadą.

Su advokato pagalba aktorius iš karto ėmė įrodinėti, kad girtumas atsirado visai ne dėl alkoholio vartojimo, o dėl vaistų, kuriuos jis geria dėl širdies sutrikimo. Tad tyrėjams prisidėjo darbo – teks patikrinti, ar taip gali būti, ar tai tėra gynybos pozicija.

Kardomąją priemonę pažeidęs aktorius to neneigė

Dar vieną teisėsaugos nemalonią aktorius užsitraukė nepaisydamas jam paskirtos kardomosios priemonės. DELFI skaitytojai pateikė nuotraukas, kuriose P. Dimša važiavo automobiliu, nors prokurorai, kaip kardomąją priemonę, buvo paėmę aktoriaus vairuotojo pažymėjimą. P. Dimša neneigė vairavęs, juolab, kad vos pasirodžius nuotraukoms viešumoje, vairavimo faktą užfiksavo ir policijos pareigūnai.

Visgi advokatą turintis aktorius nepasimetė – anot jo, uždrausti vairuoti gali tik teismas. Dėl kardomosios priemonės nepaisymo P. Dimša sulaukė kiek griežtesnio prokuratūros reikalavimo – jam paskirtas rašytis pasižadėjimas neišvykti. Pažeidus kardomąją priemonę, atsiranda teisinis pagrindas kreiptis į teismą dėl suėmimo. Tačiau prokuratūra neskuba to daryti. Anot bylą kuruojančio prokuroro, viskas priklausys nuo aktoriaus geranoriškumo ar nenoro taikstytis su kardomąją priemone.

Žuvusio dviratininko draugai Šarūną S. apibūdino kaip sportininką ir menininką, kuris buvo itin aktyvus. Į paskutinę kelionę jauną vyrą palydėjo didelė dviratininkų kolona.