Paaiškėjo, kad verslininką iš Norvegijos Vilniuje pagrobė jo tautietis, pasitelkęs į pagalbą tris ne kartą teistus Lietuvos piliečius. Tuo pačiu metu, kai Lietuvos pareigūnai sučiupo įtariamuosius Vilniuje, Švedijoje policija sulaikė du norvegus – pagrobimo organizatoriaus bendrininkus.

Vilniuje sulaikytas Norvegijos pilietis mūsų policijai žinomas nuo 2003 m. Tėvynėje praeityje už stambaus masto prekybą narkotikais jis buvo nuteistas 13 metų nelaisvės. Manoma, kad Lietuvoje šis užsienietis yra padaręs daugiau nusikaltimų.

Suplanavęs pagrobimą nusikaltimo organizatorius klasta atviliojo norvegų verslininką į Lietuvą dėl pramanytų verslo reikalų. Nieko neįtaręs vyriškis pats atvyko nurodytu adresu Vilniuje, iš kur pagrobėjai jo nebeišleido. Paėmus įkaitą, iš kito tuo metu Norvegijoje esančio žmogaus buvo pareikalauta šešiaženklės išpirkos. Pinigai turėjo būti pervesti į Švediją.

Per dieną nustačius, kur laikomas pagrobtasis, antradienio vakarą, apie 19 val., „Aro“ kovotojai šturmavo pastatą. Operacijos metu įkaitas buvo išlaisvintas, sulaikyti įtariamieji. Pasak pareigūnų, išlaisvintasis verslininkas šiuo metu yra „gyvas, sveikas ir saugus“.