Raseinių komisariato pareigūnai po keleto mėnesių trukusio informacijos rinkimo ir jos tikslinimo pirmadienį Raseinių rajone, Grajauskų kaime, demaskavo naminės degtinės gaminimo fabrikėlį, kuris dirbo didžiuliu pajėgumu.

Atvykę į negyvenamą pastatą pareigūnai pataikė į patį gamybos įkarštį: iš didžiulio aparato į tonos dydžio talpą plona srove tekėjo naminė degtinė.

Jos kiekis jau buvo pasiekęs 400 litrų ribą, o eilėje laukė dar 6 vienos tonos dydžio plastikinės talpos su raugu, skelbia policija.

Alkoholio gamybos procesą prižiūrėjo du Raseinių rajono gyventojai, kurie, pasak policijos, šalies įstatymus yra ignoravę ir anksčiau: 42 metų vyras prieš keletą metų dėl analogiškos nusikalstamos veikos jau buvo įkliuvęs pareigūnams, o 29 metų jo bendrininkas yra teistas už vagystes bei kitus nusikaltimus. Sulaikytieji nurodė, kad yra tik samdyti šiam darbui atlikti, o tikrasis fabrikėlio savininkas esąs visai kitas žmogus. Jo asmenybę pareigūnams pavyko nustatyti.

Abu degtinės varytojai buvo uždaryti į areštinę, jiems dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo, turint tikslą juos platinti, pareikšti įtarimai. Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Tyrėjus nustebino ne tik didžiulės gamybos apimtys, bet ir radinys kitoje šio pastato dalyje – iš neužrakinto seifo jie ištraukė pistoletą, revolverį ir lygiavamzdį medžioklinį šautuvą. Kam jie priklauso, pareigūnai sieks nustatyti tyrimo metu.