„Kauno diena“ rašo, kad jis ir toliau galės skambinti iš taksofono. Spalio 17-ąją „Akropolyje“ buvo paskelbta skubi evakuacija, nes sulaukta pranešimo apie neva čia padėtą sprogmenį.

Po pusantros valandos paaiškėjo, kad jokio sprogmens nėra, o melagingo pranešimo autorius - bausmę Pravieniškių pataisos namuose atliekantis 20-metis Rolandas I. Jis jau išgirdo Kauno apylinkės teismo nuosprendį.

Rolandas visiškai pripažino savo kaltę, todėl jam skirta 45 parų arešto bausmė. Tai griežčiausia sankcija, numatyta už šį baudžiamąjį nusižengimą. Pagal nuteistojo versiją jis melagingai pranešė apie sprogmenį „Akropolyje“, nes norėjo, kad pagaliau būtų perkeltas į kitus pataisos namus, nes neapsikentė, kad jį esą seksualiai prievartauja kiti kaliniai.

Pasak Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus Virginijaus Ceslevičiaus, Rolandas I. yra izoliuotas nuo kitų kalinių.

Dabar laukiama ekspertų atsakymo, ar tikrai buvo seksualinė prievarta, ar ir šis pranešimas - melagingas. Kaune šiemet pradėta tiek pat ikiteisminių tyrimų dėl melagingų pranešimų apie sprogmenis, kaip per 2011 ir 2012 m. kartu paėmus. Nors pagerėjo jų išaiškinamumas, lig šiol sekasi ištraukti į dienos šviesą tik kas antrą tokį teroristą.