Papildyta: vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė spaudos konferencijoje teigė, kad 13.40 val. gaisras buvo likviduotas.

„Vakar apie 22 val. bendrovės „Žalvaris“ Kauno skyriuje, antrinių atliekų rūšiavimo patalpose kilo gaisras – dėl kol kas nenustatytų priežasčių užsiliepsnojo nepavojingosios antrinės popieriaus ir plėvelės atliekos. Ugnis plito labai greitai, apimdama visą sandėlio patalpą ir persimesdama į kitą šalia esantį pastatą. Į teritoriją ugnis neišplito, gaisras buvo lokalizuotas sandėliuose.

Gaisro metu preliminariais duomenimis sudegė 135 tonos popieriaus ir 250 tonų plastiko. Šiuo metu, remiantis GPAIS duomenimis ir teritorijos auditu, nustatinėjami kitų ugnies sunaikintų medžiagų kiekiai.

Įvykio metu žmonės nenukentėjo ir tai šiandien mums yra svarbiausia. Esame dėkingi ugniagesiams už jų greitą ir profesionalų darbą malšinti ugnį. Gaisras šiuo metu yra užgesintas, įvykio vietoje vis dar dirba gaisrinės saugos ir aplinkosaugos specialistai. Šiuo metu ženklių oro kokybės pakeitimų Kauno mieste ir aplinkinėse gyvenvietėse nėra nustatyta.

Apgailestaujame dėl įvykusios nelaimės. Esame visiškai atviri ir bendradarbiaujame su tyrimą atliekančiomis institucijomis, siekdami išsiaiškinti gaisro kilimo priežastis ir galimą žalą aplinkai. Institucijoms surinkus visą įmonės teritorijoje esamą tyrimui reikalingą medžiagą ir gavę leidimą tvarkyti gaisravietę, nedelsiant savo lėšomis pradėsime gaisro padarinių likvidavimo darbus.

Įmonės veikla nėra sustojusi, veikla tęsiama, esame pajėgūs vykdyti visus mūsų prisiimtus įsipareigojimus klientams. Dėl nelaimės padarinių šalinimo Kauno regiono klientų aptarnavimą užtikrins kiti mūsų padaliniai Lietuvoje.

Tyrimas vykdomas, nuostoliai įmonei tikslinami“, - rašoma pranešime.

„Žalvaris“ yra viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių pramonės atliekų tvarkymo įmonių Lietuvoje ir lyderiaujanti šio sektoriaus bendrovė Baltijos šalyse. Bendrovei priklauso 10 atliekų surinkimo ir tvarkymo padalinių, įmonė aptarnauja daugiau nei 4 000 klientų visoje šalyje. „Žalvaryje“ dirba 150 darbuotojų, iš kurių 60 – įvairių sričių specialistai, įskaitant 11 darbuotojų, teikiančių aplinkosauginės dokumentacijos rengimo, audito, atliekų apskaitos bei konsultavimo paslaugas.


Kilo didžiulis gaisras

Delfi primena, kad apie įvykį pranešta 21.53 val. Nurodyta, kad gaisras kilo Palemono gatvėje esančioje pavojingųjų atliekų tvarkymu užsiimančioje įmonėje.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos gausios gelbėtojų pajėgos: dirbo net 45 ugniagesiai (Kauno PGV ugniagesiai ir dar 10 pareigūnų iš Vilniaus PGV, Šiaulių PGV ir Elektrėnų PGT), atvyko 10 gaisrinių autocisternų, 3 automobiliniai keltuvai, cheminių gelbėjimo darbų automobilis, iš Šiaulių atvažiavo štabo konteineris ir konteinerinis automobilis su putokšliu, iš Vilniaus – krovininis automobilis su putokšliu ir konteinerinis automobilis su gaisrinėmis žarnomis ir siurbline stotimi.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 3.10 val. gaisras buvo lokalizuotas.

Dėl įvykio nuo ketvirtadienio 22 val. pareigūnai buvo uždarę eismą Palemono gatvėje.

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą. Aplinkosaugininkai vertins žalą.

Daugiau apie įvykį skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)