Taip pat buvo informuota Pakrančių apsaugos rinktinė. Į įvykio vietą išvyko Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkas Rimas Pipiras ir ugniagesys vairuotojas Žilvinas Petraitis. Jiems atvykus prie marių, matomumas dėl tiršto rūko buvo apie 10-15 m. Jie įjungė teleskopinį žibintą ir garsinį signalą. Su įjungtais švyturėliais pakrante važinėjo ir policijos ekipažas.

Skyrininkas R. Pipiras su gelbėjimo liemene, smaigais ir virve nuskubėjo ant marių ledo, ugniagesys Ž. Petraitis liko prie automobilio. „Protarpiais nutilus automobilių sirenoms, klausiausi, kurioje pusėje išgirsiu kalbant žvejus. Jie sakė, kad garsinius signalus girdi, tačiau žibintų nemato, eina garso link. Nuėjęs apie 1-1,5 km, už 20 metrų pamačiau juos“, – pasakojo gelbėtojas, pasiklydusius žvejus saugiai parvedęs į krantą.

„Žvejai pasakojo, jog ant marių klaidžiojo apie dvi valandas. Apie valandą ėję, jų manymu, kranto link, jie vėl atsidūrė toje pačioje vietoje. Pasiklydę buvo kauniečiai tėvas su sūnumi ir sūnaus draugas. Vyrai dėkojo ir buvo laimingi, kad juos suradau. Medikų pagalbos jiems neprireikė. Jie sakė, kad net sušilo bevaikščiodami“, – sakė skyrininkas R. Pipiras.

Pasak gelbėtojo, ledas ant Kuršių marių šiuo metu tvirtas – net 40-50 cm storio. Per 11 tarnybos metų jam ne kartą teko gelbėti žvejus. „Dažniausiai žvejus gelbėti tenka pavasariop, kai tvyro rūkai, mariose atsiranda properšų. Kol kas visos gelbėjimo operacijos, kuriose man teko dalyvauti, baigėsi laimingai, visi žvejai buvo išgelbėti“, – sakė R. Pipiras.