Policijos pareigūnai nuvyko į nurodytą vietą, kur paaiškėjo, kad Amerikos prezidento palaikymo akciją sumanę žmonės turi leidimus, tad bausti žmonių nebuvo dėl ko.

Visgi ne vienas sostinės gyventojas pastebėjo ne tik plakatus, bet ir iš toli šviečiantį užrašą „Trump“. Policijos pareigūnų žiniomis, jokių nesankcionuotų veiksmų žmonės neatliko, o akcija vyko taikiai ir be incidentų.

Apie rengiamą akciją jos organizatorius buvo kvietimą išplatinęs ir socialiniuose tinkluose. Vyras nurodė, kad šeštadienį nuo 15.00 val. Amerikos prezidentui palaikymui norintys išreikšti lietuviai kviečiasi susirinkti prie JAV ambasados Vilniuje. Vėliau, 16.30 val., žmonės su plakatais kviečiami rinktis ant Gedimino pilies kalno, kur rengiama staigmena Donaldui Trampui.

Renginys, kuriam išduotas leidimas, vyko iki 19.00 val.

Papildyta: Akcijos organizatorius Kęstutis J. Tamašauskas teigia, kad Trampo palaikymo akcija surengta todėl, kad išties nemažai lietuvių domisi ir palaiko jo politiką.

„Padarėme tam, kad parodyti Lietuvos žmonėms ir užsienio lietuviams, jog yra žmonių, kurie palaiko Trampą ir jo politiką. Jis yra vienintelis prezidentas bene per 50 metų, nesukėlęs ir nepradėjęs jokio naujo karo, be taikaus prekybos karo su Kinija, kai jai uždėjo muitus prekių importui, taip amerikietiškos prekės tapo konkurencingos, ir taip JAV vidaus pramonė labai stipriai atsigavo, o JAV bedarbytė atsidūrė rekordinėse žemumose. Taip pat jis labai sustiprino pasididžiavimą sava šalim, žmonių vienybę, žmonių savigarba tikrai labai pakilo“, – pasidalijo K. J. Tamašauskas.

Anot vyro, Lietuvoje žmonės irgi turi pradėti tikėti į savo valstybę, vėl pakelti galvą ir didžiuotis Lietuva. Anot K. J. Tamašausko, akcijai išreiškia be ne tik palaikymą Trumpui, kaip prezidentui, bet ir žmonių norą gyventi turint žodžio laisvę, pasaulinę politiką be karų, ir tai, kad sava šalis svarbiausia.