Apie 8 valandą ryto į Pilaitės pusę važiavęs vyras staiga persigalvojo. Iš už posūkio vos pamatęs policijos automobilius ir ženklus, vairuotojas keistai apsisuko ir bandė grįžti į atgal iš kur važiavęs. Nors kelių policijos pareigūnai tuo metu turėjo darbo – tikrino kitų vairuotojų dokumentus ir ar visi važiuoja blaivūs, įgudusios policininkų akys tuoj pat pastebėjo nerangų bėglį.

Ilgai gainiotis įtarimų sukėlusio vairuotojo nereikėjo. Iš Rokiškio kilęs ir tame mieste esančio sporto klubo vadovas 1977 m. gimęs Andrius G., suprato, kad sprukti – beprasmiška. Sustojo. Pagal dokumentus, vyras vairavo vienai didžiausių Lietuvos įmonių priklausantį automobilį „Volvo“. Nesiginčijo pamatęs alkoholio matuoklį ir pūtė. Nesiginčijo ir kai pamatė, ką rodo matuoklis – 1,29 prom. girtumas. Pareigūnai pasiūlė ieškoti draugų ar giminių, kad parvairuotų automobilį, nes kitu atveju jis bus uždarytas į saugojimo aikštelę. Kol policijos pareigūnai pildė dokumentus, Andrius G. mindžiukavo aplink automobilį ir pažadėjo padaryti išvadas, kad negerai pasielgė.

„Aš gerai jaučiausi. Norėjau nuvažiuoti iki parduotuvės“, – teisinosi Andrius G., tik kodėl tuomet apsisuko, kai pamatė pareigūnus, pasakyti negalėjo.

Andriui G. ne iš karto pavyko susirasti pagalbininką. Dar pamindžiukavo. Dar kartą pabandė skambinti ir, vos išgirdęs balsą, tuoj pat prisipažino: „broli, patekau į bėdą“. Pagelbėjo. Tačiau vis tiek teks mokėti nemažą baudą. Laukia ir vairuotojo pažymėjimo netektis.

Kelių valandų reido metu tai buvo vienintelis savo galimybių visiškai neįvertinęs vairuotojas. Dar porai vairuotojų teko priminti, kad nedaug trūko iki nemenkų nemalonumų.

Kur kas daugiau pasitaikė užuomaršų – ne vienas teisinosi, kad dokumentus paliko „kitoje kišenėje“ ar „kitoje rankinėje“. Kiek svarbu turėti dokumentą, keli susimąstė tik paklausus, kaip jie reaguotų avarijos atveju. Tuomet automobilio draudimas ir vairuotojo pažymėjimas ne vienam pasirodė visgi labai svarbus. Juk tik garbės žodžio, kad ir pildant eismo įvykio deklaraciją, vargu ar kam užteks.

Kelių policijos pareigūnai nežada atokvėpio pavojų sau ir kitiems keliantiems neblaiviems vairuotojams ar kitiems pažeidėjams. Net šaltuoju metų sezonu pareigūnai žada dar ne vieną reidą, kurių vieta iš anksto neskelbiama.