Gaisrą pirmasis pastebėjo prekybos centro teritoriją saugojęs sargas. Jis Bendrąjį pagalbos centrą informavo, kad prie pastato priblokuota katilinė dega atvira liepsna.

Į nelaimės vietą skubiai išsiųstos sustiprintos ugniagesių pajėgos. Atvyko Šešuolių, Taujėnų, Veprių, Senamiesčio komandos ir dvi Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesių ekipažai. Atvykę pirmieji ekipažai pamatė, kad pro katilinės langą veržiasi liepsnos. Gaisro gesinimą apsunkino tai, kad šalia katilinės esančioje malkinėje buvo prikrauta sausų malkų. Liepsnas ugniagesiams numalšinti pavyko maždaug per valandą. Gaisro metu policijos pareigūnai buvo uždarę eismą Deltuvos gatvėje.

Į nelaimės vietą atvykęs prekybos centro direktorius Darius Varnas sakė, kad nuostoliai kol kas skaičiuojami. Aišku tik tas, kad prekybos centras kurį laiką turės dirbti be šilumos tiekimo. Direktorius pasidžiaugė, kad viskas dar palyginti gerai baigėsi, nes ugnis neišplito į prekybos sales bei kad projektuojant pastatą fasadui buvo naudota skarda. Tai, jo manymu, ir padėjo, kad gaisras neišplito net į 2000 kv.m. ploto prekybos sales.

Gaisro priežastis tiria ugniagesiai.