Trisdešimtmetė Gintarė Šumilaitė nagrinėjant bylą verkė. Teisme buvo sakoma, kad ji nužudė savo kūdikį aplink jo kaklą užverždama drabužį. Ji neigė tyčinę žmogžudystę, bet pripažino, kad nužudė savo kūdikį, tvirtindama, kad dėl balandžio 5 dieną įvykusio gimdymo buvo psichiškai sutrikusi.

Londono centrinis kriminalinių bylų teismas (Old Bailey) išgirdo, kad greitosios pagalbos ekipažai, kruvinoje vonioje radę mirtinai užsmaugtą naujagimį, buvo „giliai sukrėsti“.

Šis vaikas gimė po slaptų meilės ryšių su 32 metų lietuviu Artūru. V. G. Šuminaitė nuslėpė romaną nuo savo ilgamečio partnerio, su kuriuo ji jau turėjo vaiką. Dėl santykiuose su juo kilusios įtampos lietuvė planavo pabėgti su nauju mylimuoju į Lietuvą, tačiau vėliau nusprendė su vaiku pasilikti Anglijoje.

Vaiko gimimo dieną ji anksti išėjo iš darbo, tvirtindama, kad turi „didelių problemų“. Pagimdžiusi buto, kuriame nuomojosi kambarį, vonioje Bognor Ridžise, Vakarų Sasekse, kaip pati tvirtina, apkabino rankomis vaiko kaklą ir veržė „taip stipriai, kaip tik galėjau“.

Tada laikė kūdikį po dušu, mėgindama jį prigirdyti, o paskui nupjovė virkštelę skustuvu ir nualpo. Kai atsigavo, pamatė, kad kūdikis nejuda, užrišo ant jo kaklo moteriškas kelnaites ir paliko vaiką vonioje. G. Šuminaitės mylimasis, radęs ją nuogą ir kraujuojančią, iškvietė greitąją pagalbą.

Jam ji prisipažino, kas nutiko, teigdama, kad padarė „ši tą blogo“ ir keliaus į kalėjimą. Greitoji pagalba nuvežė G. Šuminaitę į ligoninę, tačiau nepastebėjo vonioje gulinčios naujagimės, apie kurią pora medikams neužsiminė. Tačiau kai jie grįžo į vonios kambarį, buvo „giliai sukrėsti“, radę po drėgnais rankšluosčiais paslėptą kūdikį užveržtu kaklu, sakė prokuroras Edas Brownas.

G. Šuminaitė buvo suimta. Ji tvirtino nežinanti, kodėl uždusino savo vaiką. Sakė, kad psichikos sutrikimų neturi. Teisme ji sakė, kad Anglijoje jautėsi emociškai ir socialiai izoliuota.

Buvęs vaikinas nutraukė visus ryšius su G. Šuminaite, tuo tarpu Lietuvoje buvęs mylimasis sugrįžo į Angliją ir surado jiems abiem gyvenamąją vietą.

Skelbdamas nuosprendį teisėjas Andrew Nicolas sakė: „Jūs buvote užvaldyta jūsų situacijos sukelto streso ir dalinio neigimo nėštumo metu būsenos. Gimdymo metu buvote ypatingo nerimo ir panikos, prilygstančios laikinam proto pusiausvyros pablogėjimui, būsenos“.

G. Šuminaitei skirta 24 mėnesiai viešųjų darbų ir nurodyta, kad jai reikalinga reabilitacija.

Buvo nurodyta, kad kaltinimas žmogžudyste būtų įtrauktas į duomenų bazę.