Kembridžšyro grafystės policija išplatino pranešimą apie Peterbore sulaikytą Renatą Ramaną (30 m.), kuriam miesto Magistratų teismas šią savaitę skyrė 18 savaičių laisvės atėmimo bausmę.

Vyras sausio 9-ąją Lincoln Road gatvėje buvo pastebėtas vairuojantis juodą BMW, bandė išvengti patikrinimo, tačiau prispaustas įrodymų prisipažino dėl pažeidimo – vairavimo neturint tam teisės, be privalomojo automobilio draudimo, nemokėjęs Anglijoje taikomo kelių mokesčio (Vehicle Excise Duty, VED).

Praėjusių metų vasarį šis vyras buvo nubaustas už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tuomet jam buvo skirtas draudimas 12 mėnesių sėsti prie vairo – šios sankcijos galiojimas sulaikymo metu dar nebuvo pasibaigęs, minėta aplinkybė buvo svarbi skiriant bausmę.

Policija paaiškino, kaip Renatas Ramanas įkliuvo – svarbų vaidmenį šioje istorijoje suvaidino speciali įranga.

Kai jo vairuojamas BMW pravažiavo pro patruliuojančių policininkų automobilį, jame įrengta automatinė numerių atpažinimo sistema pranešė apie pažeidimą, mat R. Ramanas ir jo mašina pareigūnų duomenų bazėje buvo specialiai pažymėti. Taip transporto priemonės ir žmonės išskiriami dėl ankstesnio taisyklių laužymo.

Policininkai nutarė atidžiau patikrinti BMW, tačiau šis staiga nusuko už garažo, o kai ten po kelių akimirkų atvažiavo policininkai, mašina jau stovėjo tuščia.

Garaže dirbantys žmonės pareigūnams ėmė rodyti į netoliese einantį vyrą, kuris, pasirodo, buvo R. Ramanas.

Jis buvo sulaikytas ir prisipažino dėl vairavimo be teisių ir draudimo, nors bandė teisintis, kad draudimas yra, bet jį turi neįvardintas draugas.

Nustatydami bausmę Magistratai aktyvavo pernai skirtą, tačiau atidėtą 8 savaičių įkalinimą bei pridėjo dar 10 savaičių nelaisvės. Jam taip pat uždrausta 2 metus vairuoti automobilį.

„Ramanas aiškiai parodė, kad nepasimokė iš ankstesnės klaidos, dėl to bausmė jam padidinta. <...> Šis atvejis primena, kad negalime būti visur, bet galime būti bet kur. Tai taip pat primena pasekmes, kurios laukia tų, kurie laužo taisykles tebegaliojant ankstesnėms nuobaudoms. Jeigu taip elgiatės, didelė tikimybė jus pamatyti už grotų“, – po teismo sprendimo policijos išplatintame pranešime cituojamas tyrėjas Benas Pattenas.