Nusikaltimas įvykdytas liepos 27-osios vakare, už 40 mylių į pietryčius nuo Londono esančiame Sitingborno mieste. Tą penktadienį, apie 22 val., iš miesto traukinių stoties ėjusiam vyrui kelią pastojo trys nepažįstamieji, iš kurių vienas trenkė jam į galvą ir šis pargriuvo.

Užpuolikai ėmė šaukti ant jo ir reikalauti piniginės, o jiems pasišalinus nukentėjusysis pasigedo ne tik piniginės, bet ir namų raktų.

Po mėnesio pagrobta piniginė rasta šiukšlinėje, apie tai pranešta policijai.

Tyrimo metu buvo kruopščiai ištirti ir nukentėjusiojo daiktai, jiems atlikta netgi DNR ekspertizė.

Jau rugsėjo 6-ąją sulaikytas ir pagrindinis įtariamasis – 42 metų lietuvis Rolandas Vėžauskis, kuris ir pripažintas kaltu dėl įvykdyto nusikaltimo.

Spalį Meidstono karūnos teisme jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią atlikęs vyras bus deportuotas į gimtinę.

„Mums užteko įrodymų identifikuoti R. Vėžauskį ir įrodyti jo kaltę.

Aš tikiuosi, kad paskirta bausmė atgrasys kitus nuo pagundos daryti nusikaltimus. Mūsų visuomenėje tokiam elgesiui nėra vietos.

Tai buvo bjaurus ir neišprovokuotas užpuolimas – nukentėjusysis tik ėjo namo“, – po nuosprendžio kalbėjo tyrime dalyvavęs policijos pareigūnas, detektyvas konsteblis Robertas Feasey’us.

Nepatvirtintais duomenimis, Jungtinėje Karalystėje jokio adreso neturėjęs R. Vėžauskis įstatymui nusižengė ne pirmą kartą – jis jau yra kalėjęs už nusikaltimus, įvykdytus Lietuvoje.