Kokaino platinimu apkaltintas vyras dar 2018-aisiais buvo pasodintas į kalėjimą. Jo žmona Aušra apkaltinta pinigų plovimu, tačiau teismas paskyrė bausmės vykdymo atidėjimą. Šių metų balandį poros byla buvo atversta dar kartą – teismas įpareigojo, kad sutuoktiniai privalo grąžinti visus nelegaliai uždirbtus pinigus.

Kaip skelbia ERSOU (Pietryčių regiono specialiųjų pareigūnų pajėgos) policijos pareigūnai, 44-erių N. Kolludra, gyvenęs Peterboro mieste, įvardijamas kaip itin aukšto lygio narkotikų prekeivis – vyras buvo pagrindinis narkotikų tiekėjas gaujoms.

Į policijos akiratį pora pateko dar 2016-aisiais, kai buvo pradėtas slaptas tyrimas. Tuomet per sulaikymo operaciją rasta apie 3 kilogramus gryno kokaino ir 100 000 svarų sterlingų grynais.

Sulaikius N. Kolludra ir Aušrą, pareigūnai pradėjo tyrimą dėl jų disponuojamo turto ir banko sąskaitų. Paaiškėjo, kad jie nedeklaravo apytikriai 220 000 svarų sterlingų, nesumokėjo apie 58 000 svarų sterlingų mokesčių. Taip pat per kelerius metus jie iš valstybės bandė gauti dar apie 89 000 svarų sterlingų mokesčių kreditams.

Šių metų balandžio 12 d. Peterboro karūnos teismas paskelbė, kad vis dar nelaisvėje esantis N. Kalludra privalo sumokėti 111,264 svarus sterlingų, o lietuvė Aušra Kalludra – 79,033 svarus sterlingų.

Jei atitinkamų nurodytų piniginių sumų jie negrąžins iki liepos 12 d., abiejų laukia papildomas laisvės atėmimas iki 12 mėnesių.

Finansinių nusikaltimų tyrimų vadovė Leanne Middleton kalbėjo, kad ir toliau visiems nusikaltėliams bus taikomos panašios sankcijos: ką pasisavino neteisėtai – teks grąžinti.

Tai ne pirmas atvejis, kai prie organizuoto nusikalstamumo grupuočių prisideda lietuvės moterys. Naujienų portalas Anglija.today neseniai skelbė istoriją, kuomet dokumentų klastojimu apkaltinti 46-erių Hamidas Alhendis ir jo 38-erių sutuoktinė Eglė Sližauskaitė.