Komentuodamas tyrimą britų žiniasklaidai detektyvas Johnas Jonesas pripažino, kad prekyba moterimis ir merginomis, kurios vėliau priverčiamos dirbti prostitutėmis, yra didžiulė problema Didžiojoje Britanijoje.

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro programų koordinatorės Rasos Erentaitės teigimu, Didžiojoje Britanijoje pastaraisiais metais vykdoma vis daugiau programų, kuriose gali dalyvauti iš sekso vergijos ištrūkusios merginos. Pastebima, kad tuo dažniau naudojasi ir lietuvaitės.

Dažniausiai prostitutėmis merginos tampa įkliuvusios į apgaulės pinkles. "Yra daugybė būdų manipuliuoti žmogumi, ir nebūtinai tai būna atviras smurtas. Tai gali būti klaidinga informacija apie darbo sąlygas, emocinė prievarta. Šiuos atvejus dažnai būna sunku įrodyti", - Eltai sakė R. Erentaitė.

Statistika rodo, kad dažniausiai lietuvaičių suteneriais Didžiojoje Britanijoje tampa albanai.

Britų policija, kovodama su prekyba žmonėmis, šiuo metu vykdo specialiąją operaciją "Pentametras 2". Jos metu renkami duomenys apie moteris, kurios galėjo būti prievarta atgabentos į šalį, ir ieškant jų pėdsakų, bandoma nustatyti nusikaltimų organizatorius bei vykdytojus.