Ipsvičo mieste geležinkelio pervažą privažiavęs 38 metų lietuvis Giedrius Puišys išlipo iš savo automobilio ir atidarė užtvarus, o tada su savo juodos spalvos „Citroen Xsara“ pervažiavo bėgius.
Jis paskutinę sekundę išvengė didžiulio krovininio traukinio, važiavusio 88 km/val. greičiu.

G. Puišys balandžio 13 d. stojo prieš Ipsvičo Karūnos teismą ir buvo nubaustas 12 mėnesių kalėjimo. Maža to, teismas uždraudė jam vairuoti trejus metus, rašo dailymail.co.uk.

Incidentas įvyko šių metų vasario 2 dieną Felikstouvo kelio pervažoje netoli Ipsvičo.

Tuo metu pervaža buvo uždaryta užtvarais, veikė įspėjimo signalai, pranešantys vairuotojams apie artėjantį traukinį. Tačiau lietuvis to nepaisė ir įvažiavo į pervažą, vos išvengdamas krovininio traukinio, važiavusio 88 km/val. greičiu.

Pareigūnai greitai nustatė pažeidėjo tapatybę ir pateikė jam kaltinimus sukėlus grėsmę žmonių gyvybėms ir vairavus tuomet, kai tai buvo draudžiama.

Inspektorius Steve`as Websteris iš Didžiosios Britanijos transporto policijos sakė: „G. Puišiui neįtikėtinai pasisekė, kad jis liko gyvas. Mes apskaičiavome, kad nuo susidūrimo su traukiniu jį skyrė tik viena sekundė. Krovininis traukinys važiavo greitai ir, sverdamas 1600 tonų, nebūtų galėjęs sustoti laiku. G. Puišys nepakluso pervažos instrukcijoms, sukėlė grėsmę savo ir kitų žmonių gyvybėms. Visiškai pritariu laisvės atėmimo bausmei, kurią skyrė teisėjas. Tai turėtų pasiųsti aiškią žinią kitiems eismo dalyviams, kad jie visuomet turi paklusti saugumo procedūroms geležinkelio pervažose – jos skirtos tam, kad užtikrintų jų saugumą“.

„Network Rail“ saugumo direktorius Anglijai Rupertas Lownas teigė: „Tai buvo visiškai neatsargus elgesys, vairuotojas vos išvengė žūties. Ši geležinkelio linija yra labai judri: be keleivinių traukinių, ja kiekvieną dieną pravažiuoja daugiau kaip 60 krovininių traukinių. Jam neįtikėtinai pasisekė, juk pasekmės galėjo būti visiškai kitokios“.

Giedrius Puišys