Būdama visiškai girta ir nesiorientuojanti aplinkoje apdaužė savo vairuojamą ir keliu važiavusį kitą automobilį, pasišalino iš eismo įvykio vietos ir galop įsirėžė į elektros stulpą. Gal dar būtų važiavusi ir toliau, bet ją sutramdė šalia sėdėjęs automobilio savininkas, su kuriuo ši buvo susipažinusi vos prieš kelias valandas.

Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus apygardos prokuratūrai atlikus ikiteisminį tyrimą – vilnietė Karolina Guseva buvo apkaltinta dėl to, kad automobilį vairavo būdama apsvaigusi nuo alkoholio. O jos baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas nutarė, kad moteriai pateikti kaltinimai visiškai pasitvirtino ir ji turi būti nubausta.

Teisėja Nida Vigelienė paskelbė, kad K. Guseva į valstybės biudžetą privalės sumokėti 50 MGL (1 883 eurų) baudą bei negalės pustrečių metų vairuoti transporto priemonių. Tokį draudimą jai anksčiau buvo paskyręs ir Leedso apskrities magristrato teismas.

Penktos serijos BMW, kurį vairavo K. Guseva, teismo sprendimu nuspręsta grąžinti jo savininkui – vilniečiui Pauliui P. Teismas pažymėjo, kad transporto priemonė negali būti pripažintina konfiskuotina baudžiamajame įstatyme numatytomis sąlygomis.

„K. Guseva Lietuvoje bausta administracine tvarka, tame tarpe už alkoholio vartojimo apribojimų pažeidimus, beveik visi jos pažeidimai buvo padaryti įvairaus girtumo būsenos, Didžiojoje Britanijoje ne kartą bausta už kelių eismo taisyklių pažeidimus, tame tarpe du kartus ir už transporto priemonės vairavimą girtam/apsvaigusiam, nedirba“, – konstatavo bylą išnagrinėjusi teisėja.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad K. Guseva prie automobilio BMW vairo sėdo sausio 6 d., apie 15 val. – į alkotesterį ji „pripūtė“ 2,73 prom., o jos kraujyje buvo rasta 2,63 prom. alkoholio. Neblaivus buvo ir automobilio savininkas – Pauliui P. buvo nustytas 1,57 prom. girtumas.

Teisme išnagrinėtos bylos aplinkybės atskleidė, kad K. Gusevai yra visiškai nusispjauti į visuomenėje priimtas elgesio taisykles ir galiojančius įstatymus – nors jauna moteris turėjo galimybę pasimokyti iš savo klaidų, tačiau ji elgėsi priešingai ir kėlė didžiulę grėsmę kitų eismo dalyvių saugumui.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta K. Guseva per apklausą policijos pareigūnams prisipažino, kad sausio 5 d. šventė draugės gimtadienį, alkoholinius gėrimus vartojo visą naktį – gėrė ir vyną, ir degtinę. Į namus grįžo tik apie 8 val., o apie 10 val. sulaukė skambučio – esą ji internete buvo patalpinusi skelbimą, kad ieško pardavėjos darbo, o paskambinęs būsimas darbdavys pasiūlė susitikti ir aptarti darbo sąlygas.

„Apie 12 val. susitikau su man skambinusiu vyru – jis atvažiavo automobiliu BMW ir man pasiūlė išgerti vyno, – neįtikėtinos istorijos pradžią pasakojo K. Guseva. – Atsisėdau priekinėje keleivio vietoje šalia vairuotojo – nuvažiavome ir nusipirkome vyno, o paskui – prie garažų, esančių netoli viešbučio „Green Hotel“. Čia išgėrėme po butelį balto vyno ir aš atsidūriau už vairo. Kodėl? Negaliu paaiškinti.“

Mergina sakė, kad buvo labai apsvaigusi, tačiau automobilio savininkas jai nedraudė vairuoti.

„Jaučiausi stipriai apsvaigusi, todėl, kaip važiavau toliau, atsimenu labai miglotai ir nenuosekliai, tarpais visiškai nieko neatsimenu, – sakė K. Guseva. – Man atrodo, kad šalia sėdėjęs vyras mane mokė važiuoti, perjungė bėgį, nes niekada nesu vairavusi automobilio su tokia pavarų dėže ir nemoku perjunginėti bėgių.“

Jauna moteris negalėjo prisiminti, kur ir kaip važiavo, tik pamena, kad pateko į eismo įvykį – atsitrenkė į elektros stupą. „Ir dar atsimenu tik tiek, kad sėdėjau policijos automobilyje“, – sakė K. Guseva. Ir patikino, kad gailisi dėl tokio savo neatsakingo poelgio ir pasižadėjo, kad esą daugiau gyvenime taip nesielgs.

Tuo metu penktos serijos BMW savininkas Paulius P. pareigūnams pateikė daugiau detalių apie tai, kaip jo automobilį vairavo K. Guseva.

Per apklausą jis pareigūnams pasakojo, kad su mergina susipažino bendraudamas SMS žinutėmis ir tądien nutarė susitikti – automobilyje išgerti vyno. „Ji pasakojo, kad daugybę metų vairuoja ir manęs paprašė leisti pasėdėti vairuotojo vietoje, – sakė Paulius P. – Sutikau, apsikeitėme vietomis, aš net užtraukiau rankinį stabdį, norėdamas merginai parodyti, kad mes niekur nevažiuosime. Bet po kurio laiko ji nukreipė mano dėmesį – užkūrė variklį ir staigiai ėmė važiuoti. Šaukiau, kad sustotų, bet ši nereagavo, tik alkūne mane stūmė, kad neištraukčiau raktelių.“

„Gatve važiavome labai greitai, manau, ji viršijo greitį, o paskui patekome į eismo įvykį – į kažką atsitrenkėme, man išsiskleidė oro pagalvė, – pasakojo BMW savininkas. – Trumpai pastovėjome ir mergina vėl ėmė važiuoti – net nesupratau, į ką mes buvome atsitrenkę. O po to ji nuvažiavo į kiemą, bet ten atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Tik tada man pavyko ištraukti automobilio raktelius.“

Nors Paulius P. teigė nepastebėjęs, į kokį pateko pirmąjį eismo įvykį, tačiau tai geriausiai atskleidė ne tik per jį nukentėjusioji moteris, bet ir kiti tuo metu pro šalį važiavę žmonės. Jie iš karto po avarijos, iš kurios BMW paspruko, skambino į bendrąjį pagalbos centrą, o viena eismo įvykį mačiusi moteris net nusekė iš paskos – norėjo užfiksuoti automobilio valstybinius numerius.

Ši liudytoja sakė, kad eismo įvykis nutiko, kai prie Sausio 13-osios g. privažiavęs BMW atliko staigų manevrą – ėmė apsisukinėti prieš laikrodžio rodyklę. „Darė saulę“, – sakė ji.

„Tai buvo labai netikėta – iš priešpriešiais važiuojančios eismo juostos 180 laipsnių kampu ėmė suktis automobilis, jis galinės dalies dešiniuoju šonu atsitrenkė į mano vairuojamo automobilio kairės pusės priekinį sparną“, – sakė per eismo įvykį nukentėjusio „Opel Vectra“ vairuotoja.