Taip penktadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas.

Trijų teisėjų kolegija paliko galioti 26 metų E. Dančenkovui apylinkės teismo paskelbtą nuosprendį dėl viešosios tvarkos sutrikdymo, pažymėdamas, jog jo byla yra išnagrinėta be pažeidimų, taip pat tinkamai buvo įvertintos visos aplinkybės. Pasak teismo, ne kartą teistam nuteistajam paskirta ne per griežta bausmė, todėl keisti jos rūšį, pakeičiant į švelnesnę, nėra pagrindo.

Teismas taip pat nusprendė, kad nėra pagrindo sumažinti A. Macijauskui priteistą neturtinės žalos atlyginimą (nuo 4,5 iki 3 tūkst. litų) bei nepriteisti nukentėjusiajam 4 tūkst. Lt už jam atstovavusio advokato suteiktas teisines paslaugas.

Vilniaus apygardos teismo nutartis, kuria paliktas praėjusių metų spalį paskelbtas Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis, įsiteisėjo nuo jos paskelbimo.

Bylos duomenimis, praėjusių metų birželio 18-ąją, apie 2.50 val., A. Macijauską prie savo namų Vilniuje, Savanorių prospekte, šalia dangoraižio „Helios City“, užpuolė E. Dančenkovas – trenkdamas A. Macijauskui į veidą sužalojo dantį.

Nustatyta, kad E. Dančenkovas prisikabino prie A. Macijausko, kai šis grįžo į savo namus. Kadangi buvęs sportininkas nenorėjo veltis į pokalbį, vyrai netrukus išsiskyrė, tačiau keletą metrų paėjęs E. Dančenkovas netikėtai apsisuko ir grįžęs prie A. Macijausko smogė šiam į veidą.

E. Dančenkovas teigė, kad grįžti jį išprovokavo pats A. Macijauskas – esą jis pasakęs įžeidžiančius žodžius.

A. Macijauskas iš E. Dančenkovo priteistą neturtinės žalos atlyginimą yra žadėjęs skirti Vilniaus miesto sutrikusio vystymosi kūdikių namams.

„Man nereikalingi svetimu krauju ir vaikų tėvų ašaromis sutepti pinigai“, – teisme yra sakęs A. Macijauskas.