„Policija pranešimą apie užminuotą gimnaziją gavo po dvyliktos valandos. Mokiniai buvo saugiai ir greitai evakuoti. Esame pasiruošę tokioms situacijoms. Gimnazija užrakinta. Tikiuosi, kad tai nevykęs bandymas pajuokauti“, - iš įvykio vietos sakė gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius.

Prie gimnazijos budi policijos pareigūnai, ugniagesiai.

Bendruoju pagalbos telefonu apie galimą sprogmenį pranešė vyras. Dar Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams nebaigus tikrinti mokyklos patalpų, Alytaus policija išsiaiškino skambintoją. Policija DELFI informavo, kad tai penkiolikos metų paauglys, gyvenantis gretimame kaime.

Už paauglio neprotingą poelgį - pranešimas melagingas, teks atsakyti vaiko tėvams.

Baudžiamajame kodekse numatoma, kad:

1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir

baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.