Tikisi, kad vėjas neatsisuks į miestą

„Situacija šiandien jau yra šiek tiek lokalizuota, didysis gaisras gesinamas, bet yra pavienių gaisro židinių, ką ugniagesiai mato. Situacija išliks panaši iki ryto“, – sakė N. Cesulis.

Meras džiaugiasi, kad vėjas vis dar pučia ne į miesto pusę, neša dūmus į pramoninį rajoną ir Alytaus priemiesčius.

Gaisras Alytuje

„Ugniagesiai žada, kad gaisras bus užgesintas iki rytojaus ryto. Miesto vanduo yra tvarkingas, neužterštas, o kanalizuojamas vanduo renkamas į atskiras talpyklas, kurios neišleidžiamos į Nemuną. Situacija kontroliuojama, ekstremalių situacijų komisija rinksis ketvirtadienio rytą, 6.30 val. Iš pat ryto informuosime miesto gyventojus dėl darželių ir mokyklų darbo laiko, bet tikėtina, kad vėjas išliks pietvakarių krypties ir neatsisuks į miestą. Miestas gyvens normalų gyvenimą, kaip ir gyveno“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras.

Jo teigimu, Alytaus mieste ir dabar visiškai jokio degėsių kvapo nėra, bet Miklusėnų gyvenvietėje, kuri yra maždaug už kilometro nuo miesto, tikėtina, žmonės jaučia tą kvapą.

„Naktį vyks gesinimo darbai, bet ne visu pajėgumu, kokiu vyko dieną ir vakare. Pasitelkti pajėgumai iš 9 savivaldybių, Priešgaisrinės apsaugos departamento štabas Vilniuje kontroliuoja visą situaciją.

Gaisras Alytuje

Varėnos, Lazdijų, Kauno, Vilniaus ugniagesiai dirba. Alytaus miesto savivaldybė užtikrino maitinimą, evakuojant šalia veikusios įstaigos gyventojus buvo pasitelkta kariuomenė. Tikimės, kad pavyks išvengti aukų ir didelių nuostolių“, – vylėsi N. Cesulis.

Gesinimą apsunkino pastato dydis

Pasak Priešgaisrinės apsaugos departamento, didžiulis gaisras Alytuje, Pramonės gatvėje, kilo spalio 16-osios naktį, apie 3 val., – užsiliepsnojo UAB „Ekologistika“ sandėliai. Tai viena didžiausių padangų perdirbimo įmonių Baltijos valstybėse. Gaisro plotas – apie 2 tūkst. kv. m. Jo gesinimą, pasak ugniagesių, apsunkino didelis gaisro plotas ir sudėtingas pastato išplanavimas.

Trečiadienį Alytaus miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo nuspręsta evakuoti Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro gyventojus, pacientus ir darbuotojus. Situaciją suvaldyti padėjo Lietuvos kariuomenės ir policijos pajėgos. Visuomenės sveikatos centras teikia rekomendacijas gyventojams.