Policija praneša, kad rugsėjo 7 d. apie 18.50 val. kelyje Alytus-Seirijai-Lazdijai, netoli Alytaus r., Miroslavo sen., Tolkūnų kaimo, Kelių policijos patruliai persekiojo automobilį „BMW 330D X-drive“ su Vokietijos valstybiniais numeriais. BMW sustojo kelkraštyje, iš automobilio iššokęs vairuotojas (gim. 1999 m.) spruko bėgte, bet pareigūnai jį pasivijo.

Automobilį vairuotojas paliko užvestą, todėl jam nubėgus, BMW nuriedėjo į griovį ir atsitrenkė į krūmus. Patikrinus duomenų bazėje nustatyta, kad Vokietijoje paskelbta šio automobilio paieška. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Neseniai aštuoniolikos sulaukęs jaunuolis susigundė lengvai uždirbamais pinigais ir sutiko sėsti prie vairo, neturėdamas teisės vairuoti.

2016 metais pagamintu BMW markės automobiliu kauniškis skriejo iš Vokietijos. Jam pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo, už tai gresianti didžiausia bausmė - laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Aštuoniolikmečiui paskirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tą patį vakarą, apie 21.10 val., Lazdijuose policijos patruliai persekiojo automobilį „BMW 530D“ su Vokietijos valstybiniais numeriais. Važiuodamas dideliu greičiu, BMW išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „VW Passat“, vairuojamu blaivaus vyro (gim. 1990 m.).

Patikrinus duomenų bazėje nustatyta, kad Vokietijoje paskelbta šio automobilio paieška. Automobilio „BMW 530D“ vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino, o automobilio „VW Passat“ vairuotojas dėl kairės blauzdos kaulų lūžių paguldytas į Lazdijų ligoninę.