Surengus vairuotojų patikrinimą, vos per 2 valandas sustabdytas 451 automobilis. 9 vairuotojai buvo neblaivūs, dar 9 įpūtė iki draudžiamos normos.

Nuo 7 val. ryto policijos ekipažai išsirikiavę Vilniaus plente tikrino ir išvažiuojančius iš miesto ir įvažiuojančius vairuotojus.

Jau pirmo sustabdyto vairuotojo blaivumo patikrinimas (0.25 prom,.) parodė, kad tauta jau švenčia Jonines.

Netrukus sustabdomas automobilis „Toyota Land Cruizer“, kurio vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.71 prom. alkoholio.

Kadangi vairuotojas per mėnesį neblaivus įkliūva jau antrą kartą, tai jo automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Teismo sprendimu, be tūkstantinės baudos jis gali būti konfiskuotas.

Tuo metu kitoje kelio pusėje sustabdomas 6 maršruto keleivinis taksi, kurio vairuotojas įpūtė 0.36 prom. alkoholio. Kadangi mikroautobuse 14 vietų, tai vairuotojas negalėjo pūsti daugiau nei 0.20 prom. alkoholio. Vyriškis vyko į darbą.

Į darbą vyko ir BMW vairuotoja, kuriai nustatytas lengvas girtumas - 0.89 prom. Alkoholio. 1988 metais gimusi vairuotoja prisipažino išvakarėse dalyvavusi draugės mergvakaryje.

Netrukus sustabdomas automobilis „Opel Astra“, kurio vairuotojas irgi lengvai apdujęs - 1.49 prom. alkoholio.

Kitoje pusėje sustabdyto automobilio „Mazda 323“ vairuotojo organizme rasta 1.49 prom. alkoholio. Vyriškis sakė išvakarėse išgėręs 2 „pūsles“ nestipraus alaus.

Nepasisekė ir varduvininkui Jonui. Jaunuolis Jonas paprašytas pavairuoti merginos automobilį „Honda Jazz“, mielai sutiko tai padaryti, nes mergina buvo girtesnė už jį. Jonui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.69 prom. alkoholio. Kadangi jis net neketino
vairuoti, tai nebuvo pasiėmęs ir vairuotojo pažymėjimo.

Šias Jonines Jonas atsimins ilgam, kaip ir buvęs kelių policijos pareigūnas, nustebęs, kad jauni kolegos, jo nepažino ir paprašė pasitikrinti alkoholio matuokliu, ar jis prie vairo sėdo blaivas. Vyriškis alkoholio matuoklio skaičiais negalėjo patikėti – jam nustatytas lengvas, 0.51 prom. girtumas.

9 valandą ryto reidas buvo baigtas ir policijos ekipažai patraukė į Palangą ir Agluonėnus kur vyksta tradiciniai vasaros renginiai.