Šarūno S., gimusio 1988 m., gyvybė užgeso ligoninėje. Per avariją jam trūko diafragma. Dešimt dienų reanimacijoje jauną vyrą lankę artimieji sulaukė skaudžios žinios. Šeštadienį, liepos 27 d., apie 7 val. ryto medikai konstatavo Šarūno S. mirtį.

Iš karto po avarijos, kuri įvyko Vilniuje, Oslo gatve važiuojant į Erfurto gatvę, 74 metų aktoriaus Petro Dimšos sveikata taip pat pablogėjo – vyras negalėjo paaiškinti kas įvyko, o netrukus jam pasidarė silpna ir teko kviesti medikus.

Sužalotą dviratininką į ligoninę išvežė pro šalį važiavęs greitosios automobilis. Netrukus avarijos vietoje pasirodė ir policijos ekipažas, kuris ir pranešė kolegoms apie eismo įvykį.

Sunkiai rinkdamas žodžius P. Dimša iš karto po avarijos sakė, kad jis nė nesuprato iš kur atsirado dviratininkas, negalėjo paaiškinti ir kodėl priešais jo automobilį esantis stulpas pasviręs, o nuo jo nukritęs žibintas.

Neatmetama, kad krisdamas nuo dviračio jaunas vyras trenkėsi į stulpą.

Nors iš pažiūros neatrodė, kad dviratininkas patyrė sunkius sužalojimus, po išsamios medikų apžiūros paaiškėjo kitokios aplinkybės.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kad P. Dimša būtų buvęs neblaivus - neužfiksuota. Pirminiais duomenimis, vyras blogai jautėsi dėl susijaudinimo. Visgi vairuotojo kraujas buvo paimtas tyrimui.

Dėl per avariją sužaloto dviratininko iškelta baudžiamoji byla, pagal kurią numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Mirus dviratininkui, byla gali būti perkvalifikuota. Kol kas įtarimai aktoriui tyrime nėra pareikšti.

P. Dimša - daugelio televizijos filmų režisierius ir aktorius, vaidino populiariuose televizijos serialuose „Giminės“, „Dapkai ir Butkai“.

Galinčius suteikti informacijos apie eismo įvykyje dalyvavusį automobilį ir jo vairuotoją, prašome kreiptis į Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus viršininką Alvarą Bacevičių, Vilniuje, Giraitės g. 3, 424 kab., tel. (8 5) 271 9442, el. p. alvaras.bacevicius@policija.lt arba skyriaus tyrėją Alą Šimulevičienę, Giraitės g. 3, kab. Nr. 333, tel. (8 5) 271 9518, el. p. ala.simuleviciene@policija.lt ar Tarnybos organizavimo poskyrį (kab. Nr. 110, tel. (8 5) 271 9401).