Šiaulių apygardos teismas praneša, kad baudžiamojoje byloje, kurioje 2007-aisiais metais gimusi mergina bei 1999-aisiais ir 2004-aisiais gimę jaunuoliai kaltinami itin žiauriu penkiolikmetės nužudymu bei 2001-aisiais metais gimęs jaunuolis – nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu, išklausė į teisiamąjį posėdį atvykusius nužudytosios artimuosius, kitų nukentėjusiųjų atstovę.

Teismas negalėjo šios bylos pradėti nagrinėti iš esmės, nes neišspręsti nukentėjusiųjų civilinių ieškinių pateikimo klausimai. Bylos nagrinėjimas atidėtas. Artimiausias teisiamasis posėdis paskirtas kovo 2 dieną.

Teisiamajame posėdyje išnagrinėtas kaltinamosios nepilnametės gynėjos prašymas bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose. Bylą nagrinėjanti teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nusprendė, kad ši byla bus nagrinėjama viešuose teismo posėdžiuose.

Teismas apklausė posėdyje dalyvavusius nukentėjusiuosius, tarp kurių nužudytosios įstatyminė atstovė, broliai. Vienas iš nužudytosios brolių pareiškė, kad ketina teismui pateikti civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Teismo proceso dalyviai neprieštaravo, kad prie bylos būtų prijungtas Vaikų globos namų pareikštas daugiau kaip 1000 eurų civilinis ieškinys turtinei žalai atlyginti.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2022 metų liepos 4 dieną Šiaulių mieste, Gegužių gatvėje esančiame viename bute.

Mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad jie lemtingąją dieną, veikdami bendrininkų grupe, būdami, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, susitarę ir veikdami kartu, pakvietė 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą.

Neleisdami išeiti ir atėmę telefoną, kaltinamieji panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją. Per kelias valandas aukai suduota daugybė smūgių kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas.

Mergaitei buvo spaudžiama pagalvė ant veido, kišamas skuduras į burną, lipnia juosta apvyniotos rankos ir galva. Taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai buvo sukeltas didelis fizinį skausmas bei kančios.

Nuo patirtų sužalojimų penkiolikmetė mirė įvykio vietoje. Suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kaltinamieji su dar vienu jaunuoliu nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną, apie 21 val. 30 min. kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Trys kaltinamieji asmenys anksčiau neteisti, ketvirtasis kaltinamasis praeityje teistas ir pripažintas recidyvistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)