Maudynės pasibaigė mirtimi

Šiltą savaitgalį, deja, neišvengta žūčių ir vandens telkiniuose. Liepos 22 d., 09.47 val., Anykščių rajone, Anykščių seniūnijoje, Burbiškio kaimo dirbtiniame vandens telkinyje buvo toliau tęsiama skenduolio paieška, pradėta liepos 21 dieną. Nuskendusio vyro kūnas rastas 4 m nuo kranto, 2,5 m gylyje.

Tą pačią dieną 09.24 val., ugniagesių gelbėtojų pagalbos šaukėsi tėvai, nerandantys išėjusio žvejoti sūnaus. Prie karjero, esančio Kauno rajone, Lapių seniūnijoje, Šatijų kaime, rasta jo meškerė. Atvykus gelbėjimo pajėgoms, kūnas rastas 2 m nuo kranto, iki medikų atvykimo buvo atliekamas dirbtinis kvėpavimas. Deja, medikai konstatavo mirtį.

Baltarusiai nepaistė draudimo maudytis

Šeštadienį, liepos 23 d., 18.47 val., Klaipėdoje, Giruliuose, Girulių paplūdimyje ieškota vieno iš trijų skendusių žmonių Baltijos jūroje, du jau buvo išgelbėti. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, skendusio žmogaus vandenyje ieškojo paplūdimio gelbėtojai, 19.04 val. paiešką pradėjo ugniagesių naras. Buvo pasitelktas ir sraigtasparnis, o paplūdimio gelbėtojai grandinėle ieškojo žmogaus vandenyje bei keturračiu palei pakrantę. 20.07 val. gelbėjimo operacija nutraukta, kūnas nerastas.

„Šeštadienį penkių vyrų grupė iš Baltarusijos atvažiavo iš Senųjų Trakų, jie ten dirba ir gyvena, atvažiavo pailsėti prie jūros. Trys nuėjo prie vandens, du liko jų fotografuoti. Nufotografavo, tada nusprendė išsimaudyti jūroje ir pakliuvo į atgalinę srovę. Gelbėtojai atvyko, du buvo išgelbėti, o trečias dingo“, – BNS sakė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

„Nuo 17 iki 18 val. buvo nurimęs vėjas, dėl to padidėjo trauka į jūrą, po 18 val. vėl pakilo vėjas, tuo laikotarpiu kaip tik ir įvyko nelaimė. Visą dieną buvo draudžiama maudytis, buvo bangavimas iki 3 balų, daug žmonių, šiltas oras, gelbėtojai turėjo daug darbo“, – sakė A. Siakki.

Pasipiktinę ugniagesiai

Naujienų agentūrai BNS Gelbėtojai sakė, kad abi skenduolių nelaimės įvyko, kai buvo iškeltos raudonos vėliavos ir maudytis buvo draudžiama.

„Bangavimas viršijo keturis balus, buvo draudžiama maudytis visiems. Šitas žmogus, Baltarusijos pilietis mūsų gelbėtojų buvo perspėtas, supažindintas. Jis paklausė, kodėl ne juoda vėliava. Jam buvo paaiškinta, kad nuo 2004 metų, Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, pasikeitė vėliavų direktyvos, jam viskas buvo išaiškinta, gelbėtojai išvažiavo. (..) Po 10 ar 15 minučių jis paskendo“, – pirmadienį BNS sakė Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities policija, sekmadienį, apie 14.55 val. Šventojoje, netoli gelbėtojų stoties, iš jūros buvo ištrauktas mirusio 59 metų vyro kūnas be akivaizdžių smurto žymių. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pasak J. Pirožniko, sekmadienį Palangos savivaldybės teritorijoje skendo 12 žmonių – trys atsidūrė reanimacijoje, vienas nuskendo, kiti išgelbėti. Keturios nelaimės įvyko Palangoje ir aštuonios Šventojoje.

„Prašėm ir policijos pagalbos, nes žmonės nedrausmingi, neatsakingi. Brenda į jūrą iki kaklo – ir traukiam, ir traukiam, ir traukiam“, – pasakojo Palangos gelbėtojų vadovas.

„Jie ieško juodos vėliavos, jie sako – juoda, štormas, tada maudyti negalima, o raudona Sovietų Sąjungoje reiškė pavojinga maudytis, dabar tą reiškia geltona vėliava. Kodėl negalima maudytis? Kur parašyta? O mes lakstom kaip išprotėję juos gelbėdami, aiškinam, kad neturim laiko taip ilgai su jais kalbėtis“, – apie bendravimą su užsieniečiais pasakojo J. Pirožnikas.

Savaitgalį Palangos ir Šventosios paplūdimiuose dirbo apie 60 gelbėtojų – daugiau nei įprastai dėl gerų orų.

Ugniagesiams darbo netrūko

Penktadienį 09.43 val., Vilniuje, Jankiškių gatvėje iš antžeminių dujų rezervuaro veržėsi dujos. Perpylimo metu atlikti rezervuaro aušinimo darbai. Nustatyta apsaugos zona, iš kurios policijos pareigūnai evakavo gyventojus.

15.22 val. Panevėžyje, Parko gatvėje daugiabučio bute nuo kraunamo paspirtuko užsidegė kilimas. Tą pačią dieną 21.33 val., Klaipėdoje, Kauno gatvėje daugiabučio vonioje užsidegė skalbimo mašina. Šių įvykių metu žmonės nenukentėjo.

21.19 val. Trakų rajone, Lentvaryje, Naujosios Sodybos gatvėje degė daugiabutis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, pro virtuvės langą penktame aukšte veržėsi dūmai. Nors gaisrą pavyko užgesinti iki gelbėjimo pajėgų atvykimo, situacija buvo grėsminga – nuo karščio išsilydė dujų skaitiklis, buvęs prie pat dujinės viryklės, veržėsi dujos. Ugniagesiai gelbėtojai iš 15 butų į lauką išvedė 23 žmones. Nuo aukštos temperatūros išsilydė vandentiekio vamzdžiai. Vanduo užliejo butą ketvirtajame aukšte. Žmonių aukų išvengta. Ugniagesiai gelbėtojai sustabdė dujų nuotėkį. Žmonės grįžo į butus.

Trenkė žaibas

Penktadienį, 23.05 val., buvo gautas pranešimas, kad žaibui trenkus į medinį pastatą, Tauragės rajone, Batakių seniūnijoje, Paltiniškės kaime užsidegė ūkinis pastatas.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, pastatas degė atvira liepsna, medinės dalys jau buvo sukritusios. Medinėje pastato dalyje buvo laikoma 30 šieno rulonų. Mūrinėje dalyje, deja, sudegė du raguočiai. Gesinti tokį gaisrą nebuvo paprasta: reikėjo nutiesti 150 m magistralinę liniją iki dirbtinio vandens šaltinio, iš degančio pastato vežti šieno rulonus į laukus ir perpilti juos vandeniu (gaisro metu apdegė ir sugadinta 10 t šieno), o gaisro židinių ieškota su termovizoriumi.

Šeštadienį, 00.54 val., Pagėgių savivaldybėje, Natkiškių seniūnijoje, Natkiškių kaime atvira liepsna laižė medinio pastato stogą. Iš namo buvo išneštas dujų balionas. Nors pastatas gaisro metu nukentėjo, tačiau pavyko išsaugoti šalia esančius statinius.

11.55 val. Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, Biruliškių kaime kilo gaisras UAB „Freda 2“ sandėliuose. Degė pjuvenų surinkimo įrenginys. Gaisro metu sudegė apie 500 filtravimo maišelių, termiškai paveiktas metalinis įrenginio korpusas.

13.21 val. Vilkaviškio rajone, Šeimenos seniūnijoje, Gudelių kaime užsidegė kombainas „Dronningborg“. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, savininkas kombainą buvo apgesinęs pats, dėl saugumo technika perlieta vandeniu. Gaisro metu apdegė variklio skyrius.

Avarijose žuvo žmonės

21.40 val., Vilniuje, Žirmūnų gatvėje esančiame namo lifte ugniagesių gelbėtojų pagalbos reikėjo užstrigusiems 4 žmonėms. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai, atidarė liftą ir išlaisvino žmones.

Šeštadienį, liepos 23 d., 19.45 val., Kupiškio rajone, Aukštaičių–Panevėžio g. sankirtoje susidūrė du lengvieji automobiliai: „Audi A6“ ir „Seat Toledo“. Eismo įvykyje nukentėjo abiejų automobilių keleiviai. Ugniagesiai gelbėtojai padėjo medikams įkelti sužeistuosius į greitosios pagalbos automobilius, atjungė transporto priemonių akumuliatorius, nuvalė kelią.

Sekmadienį, liepos 24 d., 00.45 val., gautas pranešimas, kad Vilniuje, Eišiškių plente 82, apsivertė automobilis „BMW 525“, viduje yra prispaustas žmogus. Ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino vairuotoją ir perdavė jį medikams.

Skaudi avarija įvyko sekmadienį, 16.59 val., Varėnos rajone, kelyje Bobriškės–Varėna–Eišiškės (18 km.) susidūrė du lengvieji automobiliai „Volvo XC 90“ ir „Opel Zafira“. Gautas pranešimas, kad avarijos vietoje yra du prispausti žmonės. Iš automobilio „Volvo XC 90“ buvo ištraukta moteris ir du vaikai. Juos išsivežė medikai. Iš kito automobilio „Opel Zafira“ – išlaisvintas vairuotojas ir mergina. Vairuotojas išvežtas į gydymo įstaigą. Iš automobilio ištrauktai merginai medikai konstatavo mirtį.

Sekmadienio ryte iš Rokiškio rajono, Juodupės seniūnijos, Pakapės kaimo gautas pranešimas, kad karvė įklimpo duobėje ir niekas jos negali ištraukti. Ugniagesiai gelbėtojai buksyravimo lynu karvę ištraukė iš duobės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją