Apie galbūt įvykusią tragediją tarnyboms pranešė vyras, ant Liolių tvenkinio kranto pastebėjęs dviračius, telefonus ir striukes.

Kaip Delfi sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, pranešėjas paliktus daiktus pamatė atvykęs žvejoti, o kai maždaug valandą niekas prie jų niekas neatėjo, vyras sunerimo ir pranešė tarnyboms apie galbūt įvykusią nelaimę.

Į įvykio vietą atskubėję gelbėtojai 5 metrų atstumu nuo kranto ir maždaug 4 metrų gylyje rado vienos mergytės kūną be gyvybės ženklų. Netrukus iš vandens ištraukta ir jos sesė.

Atvykę medikai išgelbėti mergaičių jau nebegalėjo, konstatuota jų mirtis.

„Ką žinome, pirminiais duomenimis, mergaitės buvo išleistos pasivažinėti dviračiais ir pažaisti žaidimo aikštelėje šalia namų“, – apie tragediją pasakojo Šiaulių apskrities vaiko teisų apsaugos skyriaus vedėjas Donatas Žakaris.

Kiek žinoma, anksčiau mergaitės prie tvenkinio net neidavo, tačiau tądien prie jo nuvažiavo.

„Tas tvenkinys išdėtas betoninėmis plokštėmis, greičiausiai mergaitės paslydo“, – sakė jis.

Kadangi nelaimės niekas nematė, kol kas svarstoma, kad mergaitės tiesiog pasilenkė nusiplauti rankas ar pažiūrėti vandens šilumą, tačiau slystelėjo ir įkrito. Kas tiksliai įvyko, aiškinasi policijos pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

D. Žakaris pasakojo, kad šeimai, kurioje augo mergaitės, tarnyba teikė pagalbą, tačiau ne dėl to, kad ji būtų kėlusi problemų, tiesiog joje augo 9 vaikai. Žuvusios mergytės buvo vyriausios šeimoje. Mamai apie 30 metų, tėvas kiek vyresnis.

„Nuo 2018 metų buvo inicijuota atvejo vadyba ir teikiama pagalba vaikams ir šeimai. Bet nuo tada nesame gavę absoliučiai jokių žinių, kad šeimoje kas nors būtų netinkama ar netinkamai būtų rūpinamasi vaikais“, – pasakojo pašnekovas.

Nuo pat šio ryto šeimai teikiama kompleksinė pagalba, joje lankėsi psichologai.

„Šeima nuošalyje tikrai nėra paliekama, tiek vaikams, tiek šeimai bus teikiama visokeriopa pagalba“, – patikino D. Žakaris.

Į Liolių miestelį šeima atsikraustė prieš keletą metų, ten įsikūrė socialiniame būste. Mama augino vaikus, o tėvas dirbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)