Lėktuvo vagyste ir aerodromo turto sugadinimu įtariamas vyras yra pasižymėjęs parašiutininkas. 1996 m. jis pasiekė Lietuvos rekordą, kai kartu su kolega ore išskleidė tuomet didžiausią Lietuvos vėliavą. Tiesa, 2019 m. šis rekordas buvo pagerintas.

Delfi žiniomis, pareigūnai šiuo metu tiria dvi pagrindines versijas, kas vyrą pastūmėjo pagrobti lėktuvą.

Pirmoji - gana paprasta. Prie laukuose nutupdyto An-2 rastas vyras buvo smarkiai įkaušęs, jam nustatytas 2,23 prom. girtumas. Todėl neatmetama, kad tiesiog alkoholis įkvėpė jį atlikti tokį nusikaltimą.

Tiesa, Kauno parašiutininkų klubo vadovas Kęstutis Milišauskas kiek abejojo tokia versija ir svarstė galimybę, kad alkoholį vagis galėjo vartoti ir jau nutupdęs lėktuvą.

Dar viena pareigūnų tiriama versija, kas vyrą galėjo pastūmėti tokiam nusikaltimui - jį įvykio metu galbūt buvo apėmusios suicidinės mintys.

Beje, redakcija sulaukė ir anoniminio pranešimo, kad įvykį galėjo nulemti parašiutininkų konfliktai.

Delfi primena, kad lėktuvo vagystė pastebėta trečiadienio rytą, maždaug 8 val. 30 min.

Pradėjus aiškintis įvykius pareigūnai, prireikė ir ugniagesių, ir išminuotojų pagalbos.

Aerodromo teritorijoje, įtariama, buvo padegtos patalpos, viduje rastas daiktas, panašus į savadarbį sprogmenį.

Rastą daiktą išsivežė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Apie įvykį viešai paskelbta popiet, kai feisbuke išplito prašymas atsiliepti liudininkus, mačiusius paryčiais aplink Prienus, Birštoną, Alytų ar Kauną skraidantį An-2.

Į šį prašymą atsiliepė nemažai žmonių, kurie pastebėjo lėktuvą skraidantį Prienuose, esant tirštam rūkui, visai šalia daugiabučių. Laimei, tragedijos pavyko išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)