Delfi redakciją pasiekė šokiruojanti vaizdo medžiaga – užfiksuota tiesioginė transliacija iš socialinio tinklo „TikTok“. Pakraupę žiauriu vyro elgesiu komentatoriai atskleidė, ne tik įvykio vietos adresą, bet, kad ir pats transliaciją vykdęs asmuo yra karys.

Antradienį Lietuvos kariuomenė Delfi patvirtino, kad vaizdo įraše užfiksuotas asmuo tarnauja Lietuvos kariuomenėje.

Teigiama, jog nurodyta situacija jiems žinoma.

„Dėl tolimesnių procedūrinių veiksmų bus sprendžiama tyrimo eigoje“, – pranešė Lietuvos kariuomenė.

Šiaulių policija antradienį (kovo 4 d.) taip pat paminėjo, kad ikiteisminis tyrimas dar nėra pradėtas, pareigūnai tikrina duomenis.

Pirminiais duomenimis, nelaimėlei ligoninėje buvo nustatytas paviršinis galvos sumušimas, ji buvo išleista gydytis ambulatoriškai.

Šokiruojanti transliacija

Delfi primena, jog įraše matoma, kad akivaizdžiai neblaivus vyras su draugu bendrauja tiesioginės transliacijos metu, fone matosi ir moteris. Vyriškio draugas pradeda tyčiotis iš moters, klausti, iš kur tokią baisią susirado, galiausiai ir pats vyras pradeda šaipytis bei įžeidinėti savo kompanione, kurią prieš kelias sekundes vadino „mažyte“.

Vyras atsisėda prie gulinčios moters, tačiau pradeda ją įžeidinėti, vadinti „p**la“, pagrasina, kad jai trenks ir galiausiai šiurkščiai nustumia bandydamas pavaidinti prieš draugą ir žiūrovus.

Moters veidą pamatęs vaikinas paklausė draugo, iš kur ją tokią ištraukė, atsakymas buvo „iš zombyno, ku**a“. Galiausiai moteris pradeda ginčytis su girtu draugu, įvyksta keiksmažodžių kupinas konfliktas, grasinimai ir vyras pradėjo kartoti „vyniok na**ui iš tos chatos“.

Moteris vyro neklauso, taip pat konfliktuoja ir negaili keiksmažodžių atgal, tada jis tampa dar agresyvesnis ir jau pakeltu tonu pradeda grasinti – „vynioji iš mano chatos, nes nup**iu iš kojos“. Šį grasinimą išgirdęs draugas pradeda raminti vyriškį, tačiau šis nereaguoja, toliau varo moterį ir pradeda tempti nuo sofos.

Šaukė, kad kviestų policiją

„Kaip pi**ų į tą bardačioką, ahu***insi, a girdi. Susirenki manatkes ir p**i n***ui, kad nematyčiau“, – pradeda šaukti vyras.

Galima suprasti, kad moteris pradeda filmuoti, tai dar labiau įpykdo vyriškį. Vaizdo medžiagoje konflikto pagrindo nesimato, tačiau puikiai girdisi keiksmažodžiai ir trenksmai, vyras nuolatos grasina. Girdisi, kaip vyras galimai trenkia moteriai, ji išleidžia garsą, lyg jai skaudėtų, dar didesnius stumdymosi ir mušimo garsus išgirdęs draugas pradeda vyrą raminti.

Išklausiusi dar daugiau grasinimų moteris pradeda rėkti, kad žiūrovai kviestų policiją, po šio prašymo vyras nenustoja grasinti, kad „sudaužys“ ją. Stumdymasis ir daiktų mėtymas persikelia į laiptinę, vyras pradeda grasinti jau ne tik, kad sumuš, tačiau jau, kad ir užmuš, tai jis pakartoja ne kartą.

Mokino sakyti, kad moters nemušė

Konflikto ir mušimo garsai nesibaigia, moteris dar kartą surinką, kad būtų kviečiama policija, po poros sekundžių ji pradeda garsiai rėkti, o vyras uždaro ir užrakina duris. Atsisėdęs ant sofos jis pradeda pasakoti, kokia moteris „žiurkė“, jo draugas nedelsiant pradeda mokinti, kad nieko nepasakotų, kad jis sakytų, jog jos nemušė, tik išvarė iš namų.

Tačiau vyras nepaklauso draugo, toliau pasakoja apie moterį, ją įžeidinėja, galiausiai teigia, kad išeis ir uždaužys ją. Taip pat jis pradeda aiškinti, kad yra geras žmogus. Draugo nuolatinių mokinimų vyras nepaklauso ir pasigiria, kad jai trenkė: „ku**a, kaip pi**u žiurkei iš kojos į dėžę“. Draugas supratęs, kad vyras prisikalbės, nusprendžia paskambinti privačiai.

Visos transliacijos metu žmonės komentavo, kad nelįstų prie moters, kad būtų kviečiama policija. Šokiruoti žmonės klausinėjo koks adresas, kad tik galėtų moteriai padėti.

Įsikišo policija

Šiaulių apskrities policija Delfi informavo, kad apie minimą įvykį pareigūnai gavo pranešimą. Teigiama, kad balandžio 1 d. 10.22 val. moteris pareigūnus informavo, jog Šiauliuose, Tilžės g. esančiame daugiabučio bute, prieš ją smurtavo vyras.

Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad abu asmenys yra stipriai apgirtę: vyrui (gim. 1992 m.) nustatytas 2,38 prom. girtumas, o moteriai (gim. 1990 m). – 2,19 prom. girtumas.

Teigiama, kad nukentėjusiajai buvo iškviesti medikai, jie moterį išgabeno į ligoninę.

Dėl neaiškių aplinkybių ir stipriai apgirtusių dalyvių pareigūnai informaciją tikslinosi, rimtesnės apklausos nebuvo iškart atliekamos. Pirmadienį (balandžio 3 d.) pas pareigūnus atvykusi moteris teigė, kad nori atsiimti pareiškimą ir nori taikytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)