Šiaulių apygardos prokuratūra prašė nužudymu įtariamą radviliškietį suimti trims mėnesiams. Teismas tenkino prokuroro prašymą ir skyrė maksimalų suėmimo terminą, praneša Šiaulių apylinkės teismas.

Teismas nutartyje nurodė suėmimo motyvus. Radviliškio gyventojas įtariamas sunkiu nusikaltimu – nužudymu, už kurį numatyta tik laisvės atėmimo bausmė. Įtariamasis nėra saistomas tvirtų šeimos socialinių ryšių. Todėl teismas konstatavo, kad jis gali bėgti ir slėptis.

Jaunuolis, kuriam po keleto dienų sukaks 20 metų, įtariamas dėl dviejų nusikalstamų veikų: viešosios tvarkos pažeidimo ir nužudymo iš chuliganiškų paskatų.

Įtariama, kad vėlų praėjusio penktadienio vakarą jis gatvėje užmušė 20-metį emigrantą Lorencą Mickų, iš Anglijos į Lietuvą parvykusį atostogų.

Įtariamasis buvo sulaikytas tą patį vakarą. Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo aiškinantis santykius dėl merginos. Konflikte dalyvavo du prieš du: L. Mickus su kaimynu ir įtariamasis su draugu.

Neoficialiais duomenimis, vaikinas buvo užmuštas vienu smūgiu – krisdamas jis smarkiai trenkėsi galva į grindinį, ši trauma buvo mirtina.