Policijos departamentas informavo, kad sekmadienį Vilniuje buvo įvykdytas kraupus nusikaltimas.

Teigiama, kad gruodžio 18 d., apie 0 val. 45 min., Vilniuje, Taikos g., bute, rastas mirusio vyro (gim. 2000 m.) kūnas su durtine žaizda krūtinės srityje.

Įtariamasis vyras (gim. 2000 m.) uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 129 str. 1 d. (nužudymas).

Delfi pavyko sužinoti, kad iš pradžių policijai buvo pranešta, jog vaikinas pats save padūrė peiliu, atvykę medikai nelaimėliui padėti jau niekuo nebegalėjo.

Įvykio vietoje pareigūnai rado apie 4 asmenų grupę. Pasirodo pranešimas buvo melagingas ir policija sulaikė nelaimėlį galimai nužudžiusį vaikiną.

Auka ir įtariamasis Baltarusijos piliečiai

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, kuri teigia informaciją apie Vilniaus apygardos prokuratūros veiklą, Delfi atskleidė daugiau informacijos.

„Ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo yra atliekamas, vykdomi pirminiai proceso veiksmai siekiant išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas įtariamajam skirti kardomąją priemonę - suėmimą 1 mėn. Abu, įtariamasis ir miręs asmuo, yra Baltarusijos Respublikos piliečiai.

Siekiant nepakenkti atliekamam ikiteisminiam tyrimui, detalesnė informacija šiuo metu neteikiama. “, - rašoma prokuratūros atsakyme.

Įvykio tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Gintas Vaičiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją