Policijos departamentas informavo, kad pirmadienį apie 17.37 val. Rokiškio r., kelyje Rokiškis-Maineivos-Naujasodė 13-ame km įvykusi nelaimė yra dar baisesnė nei atrodė.

Rokiškio r. gimnazijos direktoriui (gim. 1963 m.) buvo nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Paaiškėjo, kad šalia automobilio, važiuojamojoje kelio dalyje, stovėję asmenys nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių.

Neblaivaus itariamojo vairuojamas automobilis kliudė ir mirtinai sužalojo 45 metų moterį. Pasirodo, kad kartu prie automobilio stovėjo ir vyriškis (gim. 1995 m.), jis taip pat buvo sužalotas. 22 metų jaunuolis dėl nugaros bei dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rasa Meištė DELFI patvirtino, kad tai žuvusios moters sūnus.

Automobilis „Seat Alhambra“ po eismo įvykio pasišalino ir rastas apgadintas Rokiškio rajone esančiame Kamajų miestelyje. Prie transporto vairo miegojo vairuotojas.

Vyras uždarytas į areštinę.

Nustatyta, kad įvykio metu, automobiliu kartu važiavo Rokiškio r., pagrindinės mokyklos direktorius (gim. 1963 m.), kuriam nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Rokiškio meras: neblaivūs po mirtinos avarijos rasti direktoriai anksčiau įtarimų nekėlė

Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis sako, kad pirmadienį Rokiškio rajone po mirtinos avarijos automobilyje rasti neblaivūs direktoriai įtarimų dėl savo moralės anksčiau nekėlė.

„Nebuvo net ženklų tokių – elgesio, žemos moralės“, – BNS sakė rajono meras.

Jis neslėpė esantis šokiruotas žinios apie įvykį.

„Tarsi parodė, kas tu esi iš tikrųjų – gaila, kad tik per tokius įvykius. Aš manau, kad tie žmonės turi tokią žemą moralę... Užmušus žmogų nesustoti, pabėgti iš įvykio vietos, – kalbėjo Rokiškio rajono meras. – O jeigu jų būtų nepagavę, kas būtų? Būtų visi galvoję apie kokius nors chuliganus ir šie ponai būtų toliau ėję į darbą, ramiai ėję į darbą, mokę vaikus ir auginę jaunąją kartą...“

Rokiškio rajone pirmadienio vakarą mirtinai sužalota iš automobilio išlipusi vairuotoja, ją partrenkęs automobilis iš įvykio vietos pasišalino.

Jį suradus viduje vairuotojo vietoje rastas miegantis vyras bei keleivis, jie abu – neblaivūs. Pasak Policijos departamento, tai – dviejų Rokiškio rajono švietimo įstaigų direktoriai.

A. Vagonio žiniomis, prie automobilio vairo rastas Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas, o šalia jo automobilyje sėdėjo Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinės mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas.

Pasak A. Vagonio, nors abiejų direktorių darbe buvo nustatyta šiokių tokių pažeidimų, tačiau jam nebuvo žinoma apie jų polinkį piktnaudžiauti alkoholiu ar panašias aplinkybes.

A. Tymukas yra Rokiškio rajono mokyklų vadovų asociacijos vadovas. A. Vagonis sako pažinojęs ir žuvusiąją, kuri buvo vienos iš rajono bendruomenių pirmininko žmona, neseniai su ja bendravęs, kartu dalyvavo bendruomenės šventėje.

Jis svarstė, kad galbūt moteris, viduryje miškų sugedus automobiliui, bandė sustabdyti pravažiuojantį automobilį ir prisišaukti pagalbos.

Mokyklos vadovą bus prašoma suimti

Rokiškio rajono Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorių Augutį Tymuką, kuris, įtariama, vairuodamas neblaivus mirtinai sužalojo moterį, bus prašoma suimti, BNS sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Rasa Galkauskienė.

Pasak R. Galkauskienės, gimnazijos direktorius sulaikytas 48 valandoms. Kol kas atlikta tik pirminė jo apklausa, nes jis buvo neblaivus.

Kartu su A. Tymuku važiavusiam kitos rajono mokyklos direktoriui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, praneša BNS.

Tragišką eismo įvykį sukėlusiam direktoriui gresia iki 10 metų laisvės atėmimo.

Rokiškio r. meras Antanas Vagonis antradienį BNS sakė, kad abu direktoriai bus atleisti iš darbo: „Inicijuosiu jų atleidimą iš darbo, nelaukdamas nuosprendžių“.