Policijos departamentas praneša, kad birželio 22 d. apie 22 val. 15 min. Tauragėje, Laisvės g., parke, 4–5 asmenys, panaudodami fizinį smurtą, iš dviejų vyrų (g. 1980 m.) pagrobė dviračius ir pasišalino.

Vykdant asmenų, galimai padariusių nusikalstamą veiką, paiešką, buvo sulaikyti du jaunuoliai, kuriems buvo uždėti antrankiai.

Policijos pareigūnams vedant sulaikytus jaunuolius į tarnybinį automobilį, juos užpuolė būrys kitų jaunuolių. Kilus grumtynėms, du sulaikytieji pabėgo su antrankiais.

Papildyta 10.54 val: Policija praneša, kad sekmadienio rytą sulaikytas vienas iš pasprukusių įtariamųjų, kuris Tauragėje surakintas antrankiais pabėgo nuo policijos pareigūnų. Kito jaunuolio ieško gausios policijos pajėgos.

Papildyta 11.17 val.: Tauragėje tęsiant asmens, pabėgusio nuo policijos pareigūnų paieškas, sulaikyti keturi jaunuoliai (trys vaikinai ir mergina). Antrasis pasprukęs su antrankiai jaunuolis dar ieškomas.

Papildyta 11.30 val.: Policija pateikė daugiau aplinkybių apie įvykį. Aiškėja, kad iš policijos gniaužtų išvaduoti sulaikytųjų atėjo 15 asmenų gauja. Nors dviem sulaikytiems ir surakintiems antrankiais jaunuoliams draugų pagalba pravertė ir jie paspruko, netrukus jau buvo sulaikyti penki asmenys. Bėdų prisidarė ir bėgliai, ir jų pagalbininkai. Vienas bėglys su antrankiais buvo sulaikytas, kito pareigūnai dar ieško. Be to, pas sulaikytuosius rasta narkotinių medžiagų.

Papildyta 11.41 val.: Pareigūnai sekė karštais bėglio pėdsakais ir praneša, kad sulaikė ir antrąjį įtariamąjį.

Dar vienos grumtynės su pareigūnais įvyko Vilniuje. Pranešama, kad birželio 22 d. apie 23 val. 25 min. Vilniuje, Upės g., sustabdytas automobilis „Volvo V70“, kurį vairavo neblaivus (2,35 prom.) vyras (g. 1993 m.). Sulaikant minėtą asmenį, jis aktyviais veiksmais priešinosi bei sužalojo tarnybos metu uniformuotus Vilniaus apskr. VPK pareigūną (g. 1988 m.), pareigūnę (g. 1995 m.), kurie, suteikus med. pagalbą, tęsė tarnybą, ir pareigūnę (g. 1995 m.), kuri, dėl peties sumušimo ir kaulo išnirimo, suteikus med. pagalbą, gydoma ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę.