Antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ Airijos policija pasidalino informacija apie dingusią lietuvę. Buvo atskleisti tyrimo veiksmai, kurių pagrindu yra tiriamas Giedrės Raguckaitės nužudymas.

Pranešama, kad moteris į Airiją iš Didžiosios Britanijos atvyko 2018 m. balandį. Nuo balandžio iki gegužės mėn. ji pakeitė daug gyvenamų vietų. Pirminiais duomenimis, paskutinė žinoma jos gyvenamoji vieta buvo Dandolke, Lauto grafystėje. Iš šios vietos ji išsikėlė 2018 m. gegužės 23 d. Kur ji gyveno nuo to laiko, nėra žinoma.

Paskutinis patvirtintas šeimos narių kontaktas su Giedre įvyko 2018 m. gegužės 29 d. 18.35 val. (Airijos laiku) – ji bendravo su tėvu.

Apie Giedrės dingimą Airijos policijai buvo pranešta 2018 m. rugpjūčio 22 d., o Lietuvos policija apie moters dingimą informavo jau kitą dieną (rugpjūčio 23 d.).

Informuojama, kad Airijos policijai pradėjus asmens dingimo aplinkybių tyrimo metu nustatyta, jog paskutinį kartą dingusioji buvo pastebėta name Leitauno apylinkėse su dviem vyrais. Tai įvyko 2018 m. gegužės 29 d., apie 23 val.

Airijos policija nustatė, kad Giedrės telefonas nenaudotas nuo 2018 m. gegužės 30 d. ryto, nuo to laiko nepastebimas joks jos aktyvumas socialiniuose tinkluose, ji nebesusisiekia su draugais ar giminėmis.

Feisbuke išplatintoje informacijoje teigiama, kad policija atliko daugiau nei 170 tyrimo veiksmų, o išnagrinėjus gautus duomenis, 2018 m. spalio 31 d. moters dingimą perkvalifikavo į nužudymą.

G. Raguckaitės požymiai: apie 1,67 m ūgio, liekno kūno sudėjimo, svoris apie 50-55 kg, šviesūs plaukai iki pečių, žalios akys. Paskutinį kartą matyta apsirengusi rožiniais marškinėliais ir tamsiai mėlynais džinsais.

Airijos policija kreipiasi į bendruomenę, ypač į vietos lietuvių bendruomenę, ir prašo suteikti bet kokios informacijos.

Taip pat prašomi atsiliepti visi, lietuvę matę po gegužės 29 d. arba galintys suteikti informacijos, kur moteris gali būti po šios datos. Pareigūnus ypač domina bet kas, pas ką moteris (kad ir visai trumpai) gyveno po gegužės 23 d. Taip pat kviečiami atsiliepti asmenys, matę Giedrę gegužės 29 d. ar vėliau.