27 metų J. Lubienė ir jos aštuonerių metų duktė beveik prieš tris savaites buvo rastos nužudytos savo namuose Kerio grafystėje Kilorglino mieste, rašo „Irish Mirror“.

Dėl dvigubos žmogžudystės, kuri buvo įvykdyta birželio 15 dieną, kaltinimai pateikti vienam lietuviui.

Motinos ir dukters palaikus pargabenti į Lietuvą padėjo glaudžiai bendraujanti Airijos lietuvių bendruomenė, pažymi irishmirror.ie.

J. Lubienės svainis Vaidas Kulevičius sakė, kad šeima laidotuves planuoja surengti kitos savaitės pradžioje ar šio pabaigoje.

Kalbėdamas iš Lietuvos jis sakė: „Penktadienį jų palaikai bus atgabenti į Jolantos tėvų miestelį – Gedrimus (Telšių r.). Čia jie turėtų būti iki šeštadienio vakaro. Laidotuves planuojame surengti sekmadienį arba pirmadienį. Gerai, kad pagaliau tai vyksta“.

V. Kulevičius ir jo žmona, J. Lubienės sesuo Kristina Kulevičienė, šią savaitę kartu su nužudytosios vyru, Mariumi Lubiu grįžo į Lietuvą.

Manoma, kad laidotuvėse Gedrimuose dalyvaus šimtai žmonių.

Šeima, norėdama pargabenti nužudytųjų palaikus į tėvynę, kreipėsi pagalbos į žmones.

M. Lubys, kuris apie tragediją sužinojo būdamas Švedijoje, kalbėjo, kaip reikėtų finansinės paramos repatriacijos ir laidotuvių išlaidoms padengti.

„Noriu pargabenti kūnus į namo. Geriau palaidoti jas Lietuvoje, nes ten mūsų giminės ir draugai“, - teigė M. Lubys.- Tačiau tai brangiai kainuoja, maždaug 20 tūkst. eurų“.

Pinigų palaikų pargabenimui į Lietuvą paaukojo šimtai žmonių iš Rytų Europos ir Airijos.

V. Kulevičius nurodė, kad motinos ir dukters žmogžudystė sulaukė didelės reakcijos Lietuvoje.

Anksčiau šią savaitę per audringą teismo posėdį Kilarnyje kaltinimai dėl J. Lubienės ir jos dukrelės nužudymo buvo pateikti Aurimui Andruškai, registruotam Kilorgline.

26 metų kaltinamasis neigė nužudęs J. Lubienę, o į kaltinimus dėl Enrikos nužudymo nieko neatsakė.

A. Andruška į Kilarnio apygardos teismą buvo atgabentas iš Korko kalėjimo. Vedant jį į teismo rūmus, netoliese susirinkę žmonės apipylė nužudymu įtariamą vyrą įžeidimais.