Vienas iš kaltinamųjų Justas Rozaitas nuo pat atvykimo į Airiją 2004 metais dalį dienos dirbo kompanijoje „Coe's Road“ bei vienoje plušėjo medienos apdirbimo bendrovėje.

Abu darbdaviai apie lietuvį atsiliepia labai gerai ir įvardija jį kaip „darbštų ir gerai besielgiantį“. Vyras trejus metus puoselėja artimus santykius, neseniai tapo tėvu.

Lietuvių advokatė Katherine Finn teigia, jog jos klientas jai sakęs, kad „nebūna nei dienos, kai jis nepagalvoja, kiek skausmo ir streso jo veiksmai kainavo nukentėjusiems“.

Teisme vyras kaip atgailą buvo sutikęs sumokėti 2 tūkst. eurų (6905 Lt) kompensaciją, be to, teismui parašė laišką, kuriame atsiprašo už savo veiksmus ir reiškia apmaudą dėl to, kas atsitiko.

23 metų Mindaugas Jascemskas į Airiją atvyko keli mėnesiai iki nusikaltimo, jis gyveno kartu su J. Rozaitu. M. Jascemskas kelis mėnesius dirbo elektros tiekimo paslaugas teikiančioje įmonėje, šiuo metu jis dirba pagal sezoninio darbo sutartis.

Lietuvoje jam buvo išduotas leidimas šaunamajam ginklui, todėl galima teigti, jog anksčiau pareigūnams jis jokių įtarimų nekėlė. Advokatė tvirtina, jog jos klientas negali paaiškinti, kas nutiko tą naktį. Lietuvis užpuolimus įvardijo kaip „labai kvailą, spontanišką, alkoholio paskatintą beprotybę“, dėl kurios labai gailisi.

Teismui jis perdavė 1 tūkst. 200 eurų (4143 Lt), dar 800 eurų (2762 Lt) perdavė praeitą savaitę. Teismui jis taip pat įteikė atsiprašymo laišką.

21 metų Linas Petrauskas į Airiją atvyko 2004 metais, šiuo metu jis gyvena Droedoje. Vaikinas dirba sezoninius darbus. Advokatė teigia, jog jos klientas po patirtos traumos praktiškai apkurto kairiąja ausimi. Jis siejamas tik su vienu užpuolimu ir teigia labai besigailintis, jog nesustabdė savo draugų.

42 metų Sauliaus Golubovo advokatas Patas Reynoldsas teigia, jog jo klientas iš karto policijos pareigūnams sakė besigailintis savo veiksmų ir pripažįsta, jog, būdamas tokio amžiaus, jaunuolius privalėjęs sudrausminti.

Į Airiją vyras atvyko 2007 metais, jis turi artimą draugę, augina paauglę dukrą. Anksčiau vyras dirbo „Fitzpatrick's“ restorane, tačiau praeitais metais darbo neteko.