Policija tiria galimą nužudymą. Airijoje gyvenančios lietuvės ir 8 metų jos dukros palaikus su smurto žymėmis pareigūnai rado jų namuose.

Pirmadienį pareigūnai ketina atlikti skrodimą.

Skelbiama, kad sekmadienį 20.30 val. vietos laiku į jaunos lietuvės namus Langdord Downs rajone bandė prisiskambinti aukos bičiulis, tačiau jam nepavyko. Buvo informuoti policijos pareigūnai.

Atvykę pareigūnai mergaitės lavoną rado antrame namo aukšte esančiame miegamajame, o jos 27 metų motinos palaikai gulėjo pirmame aukšte.

Skelbiama, kad mama ir dukra į Airiją atvyko iš Lietuvos, Kerio grafystėje jos gyveno pastaruosius penkerius metus – moteris turėjo darbą, jos dukrelė lankė vietos valstybinę mokyklą.

Sekmadienio vakarą nusikaltimo vietoje pareigūnai laukė atvykstant ekspertų iš Dublino. Vėlų vakarą aukų palaikai vis dar buvo tragedijos vietoje.

Pirmadienį aukų namus apžiūrėjo teismo medicinos pareigūnė Margot Bolster. Palaikus ketinama išgabenti į Kerio ligoninės morgą.
Vietos partijos „Fianna Fail“ narys Paulas O‘Donoghue teigia esąs priblokštas šio kraupaus nusikaltimo. Jo teisės paslaugų firma įsikūrusi visai šalia namų, kur rastos nužudytos lietuvės. Anot vietos gyventojo, rajonas gana naujas (įkurtas maždaug prieš dešimt metų), tačiau ramus ir taikus. Gyventojus naujiena apie nusikaltimą neabejotinai sujaudins.

„Žinia labai liūdna, manau, jog visi norės sužinoti, kas iš tikrųjų nutiko, ir kaip. Per pastaruosius 12 mėnesių tai jau ne pirmoji tragedija Kilorgline, bet labai liūdna, kad ir vėl nutiko kai kas siaubingo“, - sakė vietos politikas.