Atlikę kratą S. Velečkos kameroje įkalinimo įstaigos prižiūrėtojai po stalu aptiko plastikinį kibirą, kuriame buvo ne tik daržovės, bet mobiliojo ryšio telefonas „Nokia“ su SIM kortele ir pakrovėjas. Turėti telefonus įkalinimo įstaigose kaliniams draudžiama.

Už tai, kad „Agurkas“ pažeidė Suėmimo vykdymo įstatymo bei Bausmių vykdymo kodekso reikalavimusLukiškių TIK direktorius skyrė nuobaudą – uždarymą į baudos izoliatorių 10 dienų. Šiai pozicijai pritarė ir Kalėjimų departamentas, konstatavęs, kad S. Velečkos uždarymas į baudos izoliatorių dėl padaryto pažeidimo yra pagrįstas ir teisėtas.

Tačiau S. Velečka su tokia nuobauda nesutiko ir nutarimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui – jo skundą išnagrinėję teisėjai trečiadienį paskelbė, kad „Agurkinių“ lyderis pagrįstai sulaukė griežtos nuobaudos.

Pasak teisėjų, S. Velečkos ginčijamas nutarimas yra teisėtas ir pagrįstas, Lukiškių TIK direktorius, priimdamas nutarimą, nepažeidė nei materialinės, nei procesinės teisės normų, todėl nutarimą naikinti nėra nei faktinio, nei teisinio pagrindo.

Tuo metu S. Velečka aiškino, kad kibire buvęs mobiliojo ryšio telefonas jam nepriklausė – esą tuo metu, kai jis buvo uždarytas į kamerą, telefonas jau buvo įdėtas į kibirą, o šį aparatą galėjo palikti kitas prieš tai čia įkalintas asmuo.

Tiesa, S. Velečka neneigė, kad įkalinimo įstaigos parduotuvėje buvo nusipirkęs daržovių, tačiau esą jas jau buvo suvartojęs – kitaip jos tuo metu, kai buvo atliekama krata, jau būtų buvusios sugedusios.

„Manau, kad buvo nepagrįstai padaryta išvada, kad telefonas priklauso būtent man“, – aiškino nuosprendžio baudžiamojoje byloje už grotų laukiantis suimtasis.

Atsakomybės kratėsi ir kitas su S. Velečka kameroje buvęs suimtasis – jis tikino, kad net nežino, kaip atsirado mobiliojo ryšio telefonas.

Tokia šio kalinio pozicija teismą įtikino – tik S. Velečka parduotuvėje buvo nusipirkęs morkų ir svogūnų, o būtent tarp jų ir buvo rastas kaliniams turėti draudžiamas aparatas.

„Byloje nustatytos faktinės aplinkybės, kad draudžiamas turėti daiktas (mobilaus ryšio telefonas ir jo priedai) buvo rastas kibire, kuriame buvo S. Velečkai priklausančios daržovės, todėl manytina, kad surastą daiktą laikė būtent pareiškėjas“, – pabrėžė teisėjai.

Kauno „Agurkiniams“ iškelta baudžiamoji byla šiuo metu dar yra nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme – kaltinimai yra pateikti 12 asmenų. Jie kaltinami dėl ginkluoto susivienijimo organizavimo, neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, ginklais, šaudmenimis, pasikėsinimo nužudyti, nužudymo.