Dar antradienį į Vilniaus miesto apylinkės teismą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai atvedė S. Velečką. Trečiadienį 10 val. dar kartą buvo atvežtas ir teismas paskelbė, kas jis suimamas trims mėnesiams.
Saulius Velečka

Per specialią operaciją Kaune ir Vilniuje sulaikyti dar keli grupuotės nariai. Įtariamųjų sąraše minimas Algimantas Ringaila taip pat dar iki 10 val. suimtas trims mėnesiams.

Pasak prokuroro Zdislavo Tuliševskio, sulaikyti Kauno grupuotės nariai atvežti į Vilnių, tik čia sprendžiama ir dėl jų suėmimo.

Sulaikius gaują, Policijos departamentas pranešė, gaujos nariams buvo antradienį atlikti sulaikymai bei kratos, kurie nutraukė vienos iš pavojingiausių Lietuvoje, šalies ir tarptautiniu mastu veikiančios, taip vadinamos „Agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės vykdomą nusikalstamą veiklą. Įtariama, kad gauja neteisėtai disponavimo labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Suimti buvo prašoma ir Norbertą Tučkų, Tadą Petrošių, brolius Darių ir Andrių Petkauskus. Iki pietų teismas paskelbė ir dėl N. Tučkaus suėmimo. Jam taip pat skirta trijų mėnesių suėmimo kardomoji priemonė. 

Teismas nusprendė, kad kol vyksta ikiteisminis tyrimas, T. Petrošius ir D. Petkauskas turi būti suimti po du mėnesius. Po 14 val. į teismą atvestas A. Petkauskas. Taip paskutinis iš šešių sulaikytų įtariamųjų, kurį prašoma suimti. Jo advokatas paprašė laiko susipažinti su byla. Ketvirtadienį dar kartą į teismą atvežtas A. Petkauskas išgirdo, kad jis suimamas trims mėnesiams.

Prokuroras Tomas Meškauskas sakė, kad ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad narkotikų platinimo keliai veda ne tik į Europos Sąjungos (ES) šalis. Kiekiai, anot prokurorų, gerokai viršija „labai didelio kiekio“, kuris numatytas baudžiamąja kodekse, ribą.

Už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymą, gabenimą baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Per kratas rasta ir šaunamųjų ginklų. Pirminiais duomenimis, įtarimai nelegaliai laikomų ginklų šiuo metu niekam nepareikšti, tačiau ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dar gali keistis.