Dailiaus Dargio naujausia knyga „Kriminalinė Agurkinių odisėja“ - pirmoji Lietuvos narkokronika apie garsiąją kauniečių „Agurkinių“ gaują, kuri savo nusikalstamos veiklos mastais nustelbė visas iki šiol Lietuvoje veikusias organizuotų nusikaltėlių grupuotes.

Pasak autoriaus, tai istorija apie tarptautinį narkotikų kelią ir jį nutiesusius žmones, Kauno gatvėmis važinėjusius neperšaunamais, nesusprogdinamais BMW su deguonies kameromis.

„Jų įžūlumas ir ekstravagancija šokiravo ne tik visko mačiusius Lietuvos pareigūnus, bet ir garsiojo Kolumbijos narkobarono Pablo Escobaro sūnų Juaną Pablo, pernai pavasarį viešėjusį Lietuvoje.

Atrodo, kad Agurkinių mafijos nebėra. Tačiau jų ideologinis vadas Kęstutis Liukaitis, pravarde Liukas, ir šiandien yra dabartinio Kauno mero kaimynas. Beveik du dešimtmečius trukusios kriminalinės odisėjos metu Agurkiniai užsiėmė narkotikų prekyba, automobilių vagystėmis, turėjo sukaupę įspūdingą ginklų arsenalą ir buvo pasiryžę dar platesnio masto kriminalinei veiklai. Vis dėlto šiandien pagrindiniai grupuotės nariai laiką leidžia už grotų, kiti arba pabėgo į užsienį, arba sutiko bendradarbiauti su teisėsauga.

Knyga paremta tikrais faktais, šimtais valandų pokalbių su žiauriausio narkokartelio dalyviais, jų mokytojais, vaikystę menančiais draugais, įtakingiausiais šalies pareigūnais, kurie savo akimis negalėjo patikėti tokiais narkomafijos veiklos mastais, perkopusiais 1,499 mlrd. JAV dolerių“, - teigia D. Dargis.

Apsilankys ir pareigūnai

Ketvirtadienį, 19 val. Kauno „Akropolyje“ esančiame knygyne vyks pirmasis oficialus rašytojo Dailiaus Dargio naujausios knygos „Kriminalinė Agurkinių odisėja“ pristatymas.

Apie kovas su Lietuviškos narkomafijos veikėjais pasakos buvę ir esami pareigūnai: buvęs ilgametis Lietuvos policijos komisaras, kriminalinės policijos viršininkas Visvaldas Račkauskas ir Kauno policijos viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.